Τι κι αν έρχεται ο Άγιος Βασίλης που η πεθερά τον κερνάει σιροπιαστά κάθε χρόνο και ξέχασες που έχεις το ποτήρι για το γάλα του; Εμείς λέμε: Ειρήνη Υμίν και όλα καλά θα πάνε, η πεθερά θα συμβιβαστεί, ο μικρός θα χαρεί και το ποτήρι δεν το χρειάζεσαι! Θα τους μαγέψεις όλους με μπισκοτένια ποτηράκια γεμάτα γάλα.

Η παράδοση θέλει να αφήνουμε μπισκότα και γάλα στον κουρασμένο Άγ. Βασίλη για να μας φέρει καλά δώρα. Αυτή η συνταγή τα συνδυάζει και τα δύο. Όταν έρθει ο Αγ. Βασίλης την παραμονή της πρωτοχρονιάς θα του έχουμε αφήσει ένα ποτηράκι γεμάτο γάλα από μπισκότο, έτσι και θα ξεδιψάσει και θα χορτάσει κουρασμένος καθώς είναι από το μοίρασμα των δώρων.

Δες πως προλαβαίνουμε όλα τα απρόοπτα των γιορτών, φτιάχνοντας νόστιμες χριστουγεννιάτικες συνταγές, λέγοντας Ειρήνη Υμίν με Προϊόντα Παπαδοπούλου.

[bsa_pro_ad_space id=4]

ΜΕΡΙΔΕΣ:
8

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
25 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
45 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
30 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 130 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 10 μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου
  • 100 γρ κουβερτούρα, λιωμένη
  • 250 ml γάλα
  • 4 μπισκότα Γεμιστά Παπαδοπούλου, κομμένα στα δύο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Προσθέτω την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Ρίχνω τον κρόκο και τη βανίλια ανακατεύοντας καλά.
  4. Αφού αναμίξω το αλεύρι με το αλάτι το συμπληρώνω σταδιακά, μέχρι να γίνει μια θρυμματισμένη ζύμη.
  5. Κόβω πέντε μπισκότα γεμιστά σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνω στο μείγμα με μια μαρίζ.
  6. Προετοιμάζω τα καλούπια με λαδόκολλα και τα βουτυρώνω εσωτερικά.
  7. Παίρνω κουταλιές από το μείγμα και γεμίζω τον πάτο και τα τοιχία από τα καλούπια (ποτηράκια) σχηματίζοντας ένα ποτηράκι, αφαιρώντας ότι μείγμα περισσεύει.
  8. Μόλις τελειώσω όλα τα καλούπια τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  9. Έπειτα τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα.
  10. Βγαίνουν από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
  11. Αφαιρώ τα καλούπια.
  12. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και καλύπτω με αυτή εσωτερικά τα ποτηράκια σε παχιά στρώση, στραγγίζοντας την περίσσεια.
  13. Έπειτα κόβω 4 γεμιστά μπισκότα στη μέση και με τη λιωμένη σοκολάτα «κολλάω» στο πλάι κάθε ποτηριού από μισό μπισκότο δημιουργώντας το αυτί του.
  14. Μπαίνουν στο ψυγείο για 15 λεπτά να στεγνώσει η σοκολάτα.
  15. Τα βγάζω από το ψυγείο, τα γεμίζω γάλα και τα στολίζω δίπλα στο τζάκι για τον Άγιο Βασίλη.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!