Με τα πασχαλινά μπισκότα που περίσσεψαν φτιάξε να κεράσεις σοκολατένιο μωσαϊκό με μπισκότα και καρύδια σε λίγα λεπτά. Τα μόνα που χρειάζονται είναι 5 υλικά και χρόνος για να κρυώσει.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα σούπερ εύκολο γλυκό με όλη τη γεύση του σοκολατένιου ροφήματος Nesquik με Opti-Start, με βιταμίνες, σίδηρο και ψευδάργυρο που συμπληρώνει ιδανικά τα οφέλη του γάλακτος.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα σούπερ εύκολο γλυκό με όλη τη γεύση του σοκολατένιου ροφήματος Nesquik με Opti-Start, με βιταμίνες, σίδηρο και ψευδάργυρο που συμπληρώνει ιδανικά τα οφέλη του γάλακτος.
Υλικά
- 200 γρ πασχαλινά μπισκότα που έχουν περισσέψει
- 50 γρ καρύδια χοντροκομμένα
- 200 ml γάλα εβαπορέ
- 20 ml σπορέλαιο
- 350 γρ σοκολατένιο ρόφημα Nesquik
- 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Γκανάζ:
- 50 ml γάλα εβαπορέ
- 100 γρ σοκολατένιο ρόφημα Nesquik
- τριμμένα καρύδια για γαρνίρισμα
- αποξηραμένα φρούτα πχ. μάγκο - βερίκοκα για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα και μέσα του διαλύω τα 350 γρ σοκολατένιο ρόφημα Nesquik. Προσθέτω το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνω τα μπισκότα και τα καρύδια ενσωματώνοντας τα στο μείγμα.
- Σε μια ορθογώνια φόρμα 11x22 εκ που έχω καλύψει με μεμβράνη ρίχνω το μείγμα, ισιώνοντας με μια σπάτουλα την επιφάνεια του.
- Βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Βγάζω και ξεφορμάρω σε μια πιατέλα το μωσαϊκό.
- Ζεσταίνω 50 ml γάλα και μέσα του διαλύω 100 γρ σοκολατένιο ρόφημα Nesquik. Ανακατεύω και γαρνίρω τον κορμό από πάνω. Πασπαλίζω έξτρα καρύδια, αποξηραμένα φρούτα και σερβίρουμε.
* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με το Nesquik
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 357kcal | Carbohydrates: 52g | Protein: 5g | Fat: 17g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 7mg | Sodium: 490mg | Potassium: 115mg | Fiber: 2g | Sugar: 36g | Vitamin A: 60IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 115mg | Iron: 1mg