Ώρα για TO σνακ! Ιδανικό για τις βραδιές του EURO να τσιμπάω και να μην σταματάω…
Πικάντικη σάλτσα για τσιπς, με ολόφρεσκα υλικά.

Σερβίρω με τορτίγια τσιπς ή πατάτες τσιπς – και μπυρίτσα. Η σάλτσα αυτή πάει τέλεια με ψητό χοιρινό και κρέας γενικά… δοκίμασε το.





[bsa_pro_ad_space id=4]

ΜΕΡΙΔΕΣ:
6

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10  ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10  ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μέτριες ντομάτες (ή 2 μεγάλες)
  • 1 – 3 κόκκινες καυτερές πιπεριές με τα σπόρια (όσο καυτερή την θέλεις, εγώ προτιμώ ½ schotch bonnet chilly)
  • 1 κ. γ. ξύδι
  • 1 κ. γ. ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό ή κόλιανδρο
  • ½ χυμό λάιμ (ή λεμόνι)
  • 1 κ. γ. ζάχαρη (σκούρα ή λευκή)
  • ¼ κόκκινο κρεμμύδι
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γ. κύμινο (προαιρετικά)
  • αλάτι (προσθέτω στο τέλος δοκιμάζοντας με ένα τσιπ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβω τις κόκκινες πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο ή το μαϊντανό και τις ντομάτες.
  2. Τα βάλω όλα εκτός τις ντομάτες στο μούλτι μαζί με το χυμό του λάιμ και το ελαιόλαδο, αλέθοντας τα καλά.
  3. Προσθέτω τις ντομάτες και χτυπάω για λίγο ακόμα.
  4. Δοκιμάζω και προσθέτω το αλάτι.
  5. Έτοιμο για το μπολ.
  6. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
  • Πώς φτιάχνω τορτίγια τσιπς στο σπίτι:

Παίρνω μεξικάνικες πίτες καλαμποκιού από το σουπερ μάρκετ, τις αλείφω με λίγο λαδάκι με το πινέλο και τις βάζω σε προθερμασμένο φούρνο 200*C για 7 – 10 λεπτά ως που να γίνουν σκληρές.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!