Ώρα για TO σνακ! Ιδανικό για τις βραδιές του EURO να τσιμπάω και να μην σταματάω…
Πικάντικη σάλτσα για τσιπς, με ολόφρεσκα υλικά.
Σερβίρω με τορτίγια τσιπς ή πατάτες τσιπς – και μπυρίτσα. Η σάλτσα αυτή πάει τέλεια με ψητό χοιρινό και κρέας γενικά… δοκίμασε το.
[bsa_pro_ad_space id=4]
ΜΕΡΙΔΕΣ:
6
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 3 μέτριες ντομάτες (ή 2 μεγάλες)
- 1 – 3 κόκκινες καυτερές πιπεριές με τα σπόρια (όσο καυτερή την θέλεις, εγώ προτιμώ ½ schotch bonnet chilly)
- 1 κ. γ. ξύδι
- 1 κ. γ. ελαιόλαδο
- λίγο μαϊντανό ή κόλιανδρο
- ½ χυμό λάιμ (ή λεμόνι)
- 1 κ. γ. ζάχαρη (σκούρα ή λευκή)
- ¼ κόκκινο κρεμμύδι
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 κ. γ. κύμινο (προαιρετικά)
- αλάτι (προσθέτω στο τέλος δοκιμάζοντας με ένα τσιπ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψιλοκόβω τις κόκκινες πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο ή το μαϊντανό και τις ντομάτες.
- Τα βάλω όλα εκτός τις ντομάτες στο μούλτι μαζί με το χυμό του λάιμ και το ελαιόλαδο, αλέθοντας τα καλά.
- Προσθέτω τις ντομάτες και χτυπάω για λίγο ακόμα.
- Δοκιμάζω και προσθέτω το αλάτι.
- Έτοιμο για το μπολ.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
- Πώς φτιάχνω τορτίγια τσιπς στο σπίτι:
Παίρνω μεξικάνικες πίτες καλαμποκιού από το σουπερ μάρκετ, τις αλείφω με λίγο λαδάκι με το πινέλο και τις βάζω σε προθερμασμένο φούρνο 200*C για 7 – 10 λεπτά ως που να γίνουν σκληρές.