Πού θα μπει η Lemon Curd και δεν θα κυριαρχήσει η έντονη, λεμονάτη, βουτυρένια γεύση της! Σε όποια τάρτα, γλυκό ή ακόμα και σκέτη πάνω στο ψωμί την προσθέσεις, θα σε τρελάνει.

Δώσε έμφαση στα tips και με το δυνατό ραβδομπλέντερ της Bosch θα πετύχεις βελούδινη υφή που της αρμόζει.





ΜΕΡΙΔΕΣ:
200 ml

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
2 ΩΡΕΣ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 5 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ (3 ) χυμό λεμονιού
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 110 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ βούτυρο κρύο σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα βάζω το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη ζάχαρη, τους κρόκους και τα αυγά.
  2. Τοποθετώ την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, να βράζει απαλά, ανακατεύοντας διαρκώς με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα (περίπου 5 λεπτά).
  3. Βγάζω το μπολ από τη φωτιά και προσθέτω το κρύο βούτυρο ανακατεύοντας να λιώσει.
  4. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα το στραγγίζω.
  5. Το τοποθετώ σε βαζάκια και σκεπάζω με μεμβράνη, η οποία πρέπει να ακουμπάει την επιφάνεια της κρέμας (για να μην πιάσει κρούστα).

ΤΙΠΣ:

•    Ανακατεύουμε συνεχώς
•    Βάζουμε το κρύο βούτυρο στο τέλος
•    Δοκιμάζουμε την πυκνότητα στη ράχη της κουτάλας
•    Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας μέχρι να κρυώσει

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home