Πού θα μπει η Lemon Curd και δεν θα κυριαρχήσει η έντονη, λεμονάτη, βουτυρένια γεύση της! Σε όποια τάρτα, γλυκό ή ακόμα και σκέτη πάνω στο ψωμί την προσθέσεις, θα σε τρελάνει.
Δώσε έμφαση στα tips και με το δυνατό ραβδομπλέντερ της Bosch θα πετύχεις βελούδινη υφή που της αρμόζει.
ΜΕΡΙΔΕΣ:
200 ml
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ:
2 ΩΡΕΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 5 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 110 γρ (3 ) χυμό λεμονιού
- ξύσμα 1 λεμονιού
- 110 γρ ζάχαρη
- 60 γρ βούτυρο κρύο σε κύβους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζω το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη ζάχαρη, τους κρόκους και τα αυγά.
- Τοποθετώ την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, να βράζει απαλά, ανακατεύοντας διαρκώς με το ραβδομπλέντερ μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα (περίπου 5 λεπτά).
- Βγάζω το μπολ από τη φωτιά και προσθέτω το κρύο βούτυρο ανακατεύοντας να λιώσει.
- Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα το στραγγίζω.
- Το τοποθετώ σε βαζάκια και σκεπάζω με μεμβράνη, η οποία πρέπει να ακουμπάει την επιφάνεια της κρέμας (για να μην πιάσει κρούστα).
ΤΙΠΣ:
• Ανακατεύουμε συνεχώς
• Βάζουμε το κρύο βούτυρο στο τέλος
• Δοκιμάζουμε την πυκνότητα στη ράχη της κουτάλας
• Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας μέχρι να κρυώσει
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ!
* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home