Τηγανιτά μπουτάκια κοτόπουλου, με τραγανή κρούστα μαριναρισμένα σε ξινόγαλα.

Ακολούθησε τα #3 tips μου και με βοηθό την Bosch ετοίμασε το πιο λαχταριστό και εύκολο comfot food.

[bsa_pro_ad_space id=4]





 

ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
8 ΩΡΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 30 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 6 τμχ πόδια και φτερούγες κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καπνιστή πάπρικα
  • σκόνη σκόρδου
  • πιπέρι cayanne
  • 500 ml ξινόγαλα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λάδι, για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ραντίζω με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, cayenne, σκόρδο και τα ανακατεύω καλά.
  2. Ρίχνω το ξινόγαλα, ανακατεύω το κοτόπουλο, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  3. Όταν περάσει η ώρα, βγάζω το κοτόπουλο και το στραγγίζω για 5 λεπτά πάνω σε σχάρα να φύγει η περίσσεια από το ξινόγαλα.
  4. Βάζω το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί. Τσεκάρω την θερμοκρασία του λαδιού με λίγο αλεύρι, αν το βγάζει στην επιφάνεια είναι έτοιμο.
  5. Σε μια πιατέλα ρίχνω το αλεύρι με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα και κυλάω τα κομμάτια του κρέατος μέσα να καλυφθούν με το μείγμα.
  6. Τα τινάζω καλά και τα ρίχνω ένα ένα στο τηγάνι.
  7. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι δυνατή αλλά όχι καυτή.
  8. Τα αφήνω για περίπου 15-20 λεπτά, τα βγάζω πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

TIPS:

•     Μαρινάρουμε σε ξινόγαλα για να μείνει μαλακό
•     Στραγγίζουμε τα κομμάτια σε σχάρα
•     Τσεκάρουμε τη θερμοκρασία του λαδιού με λίγο αλεύρι

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home