Τηγανιτά μπουτάκια κοτόπουλου, με τραγανή κρούστα μαριναρισμένα σε ξινόγαλα.
Ακολούθησε τα #3 tips μου και με βοηθό την Bosch ετοίμασε το πιο λαχταριστό και εύκολο comfot food.
[bsa_pro_ad_space id=4]
ΜΕΡΙΔΕΣ:
6 ΑΤΟΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
8 ΩΡΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
1 ΩΡΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 30 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 6 τμχ πόδια και φτερούγες κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- καπνιστή πάπρικα
- σκόνη σκόρδου
- πιπέρι cayanne
- 500 ml ξινόγαλα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λάδι, για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ραντίζω με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, cayenne, σκόρδο και τα ανακατεύω καλά.
- Ρίχνω το ξινόγαλα, ανακατεύω το κοτόπουλο, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Όταν περάσει η ώρα, βγάζω το κοτόπουλο και το στραγγίζω για 5 λεπτά πάνω σε σχάρα να φύγει η περίσσεια από το ξινόγαλα.
- Βάζω το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί. Τσεκάρω την θερμοκρασία του λαδιού με λίγο αλεύρι, αν το βγάζει στην επιφάνεια είναι έτοιμο.
- Σε μια πιατέλα ρίχνω το αλεύρι με αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα και κυλάω τα κομμάτια του κρέατος μέσα να καλυφθούν με το μείγμα.
- Τα τινάζω καλά και τα ρίχνω ένα ένα στο τηγάνι.
- Η θερμοκρασία πρέπει να είναι δυνατή αλλά όχι καυτή.
- Τα αφήνω για περίπου 15-20 λεπτά, τα βγάζω πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
TIPS:
• Μαρινάρουμε σε ξινόγαλα για να μείνει μαλακό
• Στραγγίζουμε τα κομμάτια σε σχάρα
• Τσεκάρουμε τη θερμοκρασία του λαδιού με λίγο αλεύρι
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!
* Το βίντεο είναι σε συνεργασία με την Bosch Home