Είναι κάτι βραδάκια τώρα τελευταία που με την ψύχρα που πιάνει θέλω κάτι απλό και ελαφρύ να τσιμπήσω, όχι φαγητό να με βαρύνει. Έτσι νιώθω τουλάχιστον όταν μπορώ μπροστά την T.V ή στον Η/Υ, να τσιμπήσω κάτι που μπορώ να φτιάξω γρήγορα. Ναι ξέρω είναι κακή συνήθεια να τρώμε μπροστά στα ηλεκτρονικά μέσα αλλά πολλές, πάμπολλες φορές θέλω όταν πέσει ( επιτέλους ) η μικρή για ύπνο, να αφεθώ… Κι έτσι φτιάχνω αυτά τα ντακάκια που πάντα με εκπλήσσουν γιατί ενώ όταν τα γεύομαι στην αρχή νιώθω σαν να τα τρώω με τζατζίκι ( λόγο του συνδυασμού σκόρδου – φέτας ), αμέσως μετά με διαψεύδει η γλυκύτητα του μελωμένου σταφυλιού. Αν θέλω φτιάχνω περισσότερα τσαμπιά σταφιλιού για να συνοδεύσω τα ντακάκια μου.
[bsa_pro_ad_space id=4]ΜΕΡΙΔΕΣ : 20 ΝΤΑΚΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα τυριού:
- 60 γρ. φέτας
- 150 γρ. κρέμα τυρί
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. θυμάρι ή δεντρολίβανο
- 1 πρέζα πιπέρι
- 2 κ. γ. νερό
Για τα σταφύλια :
- 20 μικρά νταμπιά σταφύλια χωρίς κουκούτσι
- 1 – 2 κ.σ. ελαιόλαδο για ράντισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο με αντιστάσεις πάνω – κάτω στους 180 βαθμούς C. Βάζουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω τα τσαμπιά σταφυλιού. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα τυριού βάζοντας στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τα χτυπάμε και βλέπουμε πόσο σφιχτή είναι η κρέμα μας ( εξαρτάται από την φέτα ). Προσθέτουμε μια – μια τις κουταλιές νερού μέχρι να γίνει αφράτη.
- Αλείφουμε την κρέμα πάνω στα ντακάκια, προσθέτουμε τα τσαμπιά του σταφυλιού και ραντίζουμε από πάνω πρώτα με λίγο ελαιόλαδο και έπειτα με θυμάρι.
Τα σταφύλια στο ταψί, ραντισμένα με ελαιόλαδο – αλάτι – πιπέρι, έτοιμα για το φούρνο
Η κρέμα τυριού.