ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΜΠΡΙΑΜ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 

Λαβράκι με μπριάμ στο φούρνο

Ψήνεσαι για λαβράκι με μπριάμ στο φούρνο; Ελαφρύ φαγητό, γεμάτο λαχανικά και λεμονάτο λαβράκι που λιώνει στο στόμα, χωρίς πολύ κούραση αφού την περισσότερη δουλειά την κάνει ο φούρνος.

Ένα γεύμα για όλη την οικογένεια ιδανικό για τις υψηλές θερμοκρασίες του Ελληνικού καλοκαιριού και χωρίς να μας βαραίνει. Συνδυάζει τα λαχανικά με ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια το λαβράκι, χωρίς πολλά κόκκαλα, κατάλληλο και για τα παιδιά.

Τα συγκεκριμένα λαβράκια που χρησιμοποίησα είναι Ελληνικά, έτοιμα καθαρισμένα και συσκευασμένα από τα Lidl. Τα προτιμώ για να μην λερώνω την κουζίνα μου, είναι πιο γρήγορο και με αυτό τον τρόπο κερδίζω και σε ποιότητα, φρεσκάδα αλλά και σε ποσότητα καθώς τα πληρώνω καθαρισμένα.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ευ, δεν θα μπορούσε να μην ήταν από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Χανιά. Γιατί αυτό που δίνει ένταση στο φαγητό είναι το τέλειο λαδολέμονο, η χαρακτηριστική Ελληνική σάλτσα που ταιριάζει στα περισσότερα γεύματά μας.
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ωρ. 20 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 40 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 6 ΑΤΟΜΑ
Θερμίδες: 300kcal

Συστατικά

  • 2 φρέσκα λαβράκια καθαρισμένα από τα Lidl
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες στα δύο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρές ροδέλες και στα τέσσερα
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 2 πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 120 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ευ από τα Lidl
  • 120 ml χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1 ½ κγ αλάτι
  • ½ κγ πιπέρι
  • 2 κγ ρίγανη ή θυμάρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Ξεκινάω κόβοντας τα λαχανικά και τα βάζω στο ταψί.
  • Τα πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τα ανακατεύω καλά.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύω το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ευ με το χυμό λεμονιού και ρίχνω τη μισή ποσότητα πάνω από τα λαχανικά και συμπληρώνω με 200 ml νερό (σε θερμοκρασία δωματίου).
  • Βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 220*C για 40 λεπτά μέχρι να έχουν μισό-ψηθεί τα λαχανικά (να κρατάνε ακόμα). Ενδιάμεσα παρακολουθώ κι αν χρειαστεί συμπληρώνω με νερό.
  • Πλένω καλά τα λαβράκια και τα πασπαλίζω εξωτερικά αλλά και στην κοιλιά τους με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  • Βγάζω το ταψί από το φούρνο, τοποθετώ πάνω στα λαχανικά τα ψάρια και τα λούζω με το υπόλοιπο λαδολέμονο.
  • Αν χρειαστεί συμπληρώνω με ζεστό νερό, μειώνω τη θερμοκρασία στους 200*C, στις αντιστάσεις και το ψήνω για άλλα 30 λεπτά ακόμα.
  • Τέλος ρυθμίζω το φούρνο στον αέρα και το αφήνω για άλλα 10 λεπτά για να πάρει χρώμα και το βγάζω (δοκιμάζω αν θέλω κι άλλο λεμόνι να συμπληρώσω).
  • Πασπαλίζω με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω.

Η συνταγή έγινε σε συνεργασία με τη Lidl hellas

    ----------------------------------------------------------------------------------------------

      ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

      Διατροφικά Στοιχεία

      Calories: 300kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 6g | Fat: 21g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 605mg | Potassium: 1058mg | Fiber: 9g | Sugar: 11g | Vitamin A: 295IU | Vitamin C: 45.3mg | Calcium: 70mg | Iron: 3.4mg
      2019-10-18T12:27:32+02:0011 Ιουνίου 2019|Γεύματα, Θαλασσινά, Λαχανικά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|