Φτιάξε σε 15 μόνο λεπτά πάστα ελιάς, το πιο εύκολο και υγιεινό ντιπ να βουτήξεις το φρέσκο ψωμάκι ή το κριτσίνι σου.
Όλοι πέφτουν πάνω της, όταν την προσφέρουν για ορεκτικό στα εστιατόρια μέχρι να ετοιμαστεί η σαλάτα και το φαγητό.
Είναι όμως τόσο εύκολη που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας στο σπίτι και να καταπολεμήσουμε μια λιγούρα της στιγμής ή να προσφέρουμε όταν έρθουν φίλοι σπίτι μαζί με τυράκι και κρακεράκια.
Όλοι πέφτουν πάνω της, όταν την προσφέρουν για ορεκτικό στα εστιατόρια μέχρι να ετοιμαστεί η σαλάτα και το φαγητό.
Είναι όμως τόσο εύκολη που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας στο σπίτι και να καταπολεμήσουμε μια λιγούρα της στιγμής ή να προσφέρουμε όταν έρθουν φίλοι σπίτι μαζί με τυράκι και κρακεράκια.
Υλικά
- 250 γρ ελιές Καλαμών
- 2 κγ κάπαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- χυμό ½ λεμονιού
- ξύσμα ½ λεμονιού
- 1 κγ ρίγανη ή θυμάρι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1-2 ΚΣ ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Αφαιρώ τα κουκούτσια από τις ελιές πιέζοντας κάθε μια στη μέση και προς την άκρη βγαίνει ο καρπός και βάζω την ψίχα τους στο μούλτι.
- Προσθέτω την κάπαρη, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Τα πολτοποιώ σε δόσεις αρχικά και έπειτα καλά.
- Τέλος ρίχνω το ελαιόλαδο λίγο-λίγο μέχρι το μείγμα να έχει την πυκνότητα απαλής πάστας.
- Μεταφέρω την πάστα σε κλειστό βάζο και την αποθηκεύω στο ψυγείο έως 8 ημέρες.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 498kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 3g | Fat: 52g | Saturated Fat: 7g | Sodium: 4002mg | Potassium: 105mg | Fiber: 9g | Sugar: 2g | Vitamin A: 980IU | Vitamin C: 9.7mg | Calcium: 146mg | Iron: 1.6mg