Πάστα ελιάς

 

Φτιάξε σε 15 μόνο λεπτά πάστα ελιάς, το πιο εύκολο και υγιεινό ντιπ να βουτήξεις το φρέσκο ψωμάκι ή το κριτσίνι σου. Όλοι πέφτουν πάνω της, όταν την προσφέρουν για ορεκτικό στα εστιατόρια μέχρι να ετοιμαστεί η σαλάτα και το φαγητό. Είναι όμως τόσο εύκολη που μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας στο σπίτι και να καταπολεμήσουμε μια λιγούρα της στιγμής ή να προσφέρουμε όταν έρθουν φίλοι σπίτι μαζί με τυράκι και κρακεράκια.
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος15 Λεπ.
Πιάτο: Ορεκτικό
Μερίδες: 250 ml
Θερμίδες: 498kcal

Συστατικά

  • 250 γρ ελιές Καλαμών
  • 2 κγ κάπαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • χυμό ½ λεμονιού
  • ξύσμα ½ λεμονιού
  • 1 κγ ρίγανη ή θυμάρι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1-2 ΚΣ ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Αφαιρώ τα κουκούτσια από τις ελιές πιέζοντας κάθε μια στη μέση και προς την άκρη βγαίνει ο καρπός και βάζω την ψίχα τους στο μούλτι.
  • Προσθέτω την κάπαρη, το σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη ρίγανη και το πιπέρι.
  • Τα πολτοποιώ σε δόσεις αρχικά και έπειτα καλά.
  • Τέλος ρίχνω το ελαιόλαδο λίγο-λίγο μέχρι το μείγμα να έχει την πυκνότητα απαλής πάστας.
  • Μεταφέρω την πάστα σε κλειστό βάζο και την αποθηκεύω στο ψυγείο έως 8 ημέρες.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 498kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 3g | Fat: 52g | Saturated Fat: 7g | Sodium: 4002mg | Potassium: 105mg | Fiber: 9g | Sugar: 2g | Vitamin A: 980IU | Vitamin C: 9.7mg | Calcium: 146mg | Iron: 1.6mg