Μυρωδάτα ραγισμένα μπισκότα λεμόνι, με το δροσερό άρωμα του εσπεριδοειδούς να τα κυριεύει.
Ανάλαφρα, εύκολα, αφράτα μπισκότα για τον καφέ ή το αναψυκτικό, όποια ώρα κι αν τα απολαύσουμε, δεν θα μας βαρύνουν, αλλά θα μας μεταδώσουν το άρωμα τους που γεμίζει τον τόπο.
Ανάλαφρα, εύκολα, αφράτα μπισκότα για τον καφέ ή το αναψυκτικό, όποια ώρα κι αν τα απολαύσουμε, δεν θα μας βαρύνουν, αλλά θα μας μεταδώσουν το άρωμα τους που γεμίζει τον τόπο.
Υλικά
- 60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 λεμονιού ξύσμα
- 60 ml χυμό λεμονιού
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
- Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο να μαλακώσει.
- Προσθέτω τη ζάχαρη και συνεχίζω με το αυγό.
- Ρίχνω το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
- Αναμιγνύω το μπέινικ πάουντερ στο αλεύρι και τα προσθέτω σταδιακά στο μίγμα.
- Μπορώ να βάλω λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε μορφή πάστα ή τζελ) για πιο έντονο κίτρινο χρώμα.
- Σκεπάζω το μείγμα και το βάζω στο ψυγείο για 30 – 60 λεπτά (αν είναι ακόμα πολύ μαλακά τα αφήνω περισσότερο).
- Με τα χέρια ελαφρά βρεγμένα με νερό φτιάχνω μπάλες με 1 κγ από το μείγμα, τις βουτάω πρώτα στην ζάχαρη και έπειτα στην άχνη να καλυφθούν καλά και τις τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί αφήνοντας μεταξύ τους περιθώριο 3 εκ.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180*C για 12 λεπτά περίπου.
- Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρω σε σχάρα που τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
- Τα φυλάω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 161kcal | Carbohydrates: 31g | Protein: 2g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 34mg | Potassium: 56mg | Fiber: 1g | Sugar: 20g | Vitamin A: 116IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 19mg | Iron: 1mg