Γρήγορο, γευστικό συνοδευτικό με «κορδόνια» κολοκυθιού που μπορεί να γίνει και ξεχωριστό σνακ.
Τραγανά και εθιστικά.
[bsa_pro_ad_space id=4]
ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 – 6
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 3 μεγάλα κολοκύθια
- 250 γρ. αλεύρι
- 250 γρ. γάλα
- 500 ml σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβω τα κολοκύθια σε λωρίδες των 5 χιλ.
- Σε ένα πλατύ μπολ βάζω το γάλα και σε ένα πιάτο το αλεύρι.
- Βουτάω λίγα λίγα τα κολοκυθάκια στο γάλα και έπειτα τα πανάρω στο αλεύρι. Τα τινάζω να φύγει το περίσσειο.
- Ζεσταίνω το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε υψηλή θερμοκρασία και τα τηγανίζω για 5 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν. Τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρω αμέσως.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!
Tip:
- Χρειάζεται βαθύ τηγάνι, δυνατή φωτιά 190C για λίγο χρόνο 4-5 λεπτά ως που να χρυσαφίσουν. Αν δεν έχεις θερμόμετρο για το λάδι, ακολούθησε την οδηγία με το ψωμί στο βίντεο.
- Η θερμοκρασία πέφτει με το που ρίχνω τα κρύα κολοκύθια γι΄αυτό τα τηγανίζω λίγα λίγα.