Γρήγορο, γευστικό συνοδευτικό με «κορδόνια» κολοκυθιού που μπορεί να γίνει και ξεχωριστό σνακ.

Τραγανά και εθιστικά.





[bsa_pro_ad_space id=4]

ΜΕΡΙΔΕΣ:
4 – 6

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5  ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
25  ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 μεγάλα κολοκύθια
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. γάλα
  • 500 ml σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβω τα κολοκύθια σε λωρίδες των 5 χιλ.
  2. Σε ένα πλατύ μπολ βάζω το γάλα και σε ένα πιάτο το αλεύρι.
  3. Βουτάω λίγα λίγα τα κολοκυθάκια στο γάλα και έπειτα τα πανάρω στο αλεύρι. Τα τινάζω να φύγει το περίσσειο.
  4. Ζεσταίνω το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε υψηλή θερμοκρασία και τα τηγανίζω για 5 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν. Τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΑ!

Tip: 

  • Χρειάζεται βαθύ τηγάνι, δυνατή φωτιά 190C για λίγο χρόνο 4-5 λεπτά ως που να χρυσαφίσουν. Αν δεν έχεις θερμόμετρο για το λάδι, ακολούθησε την οδηγία με το ψωμί στο βίντεο.
  • Η θερμοκρασία πέφτει με το που ρίχνω τα κρύα κολοκύθια γι΄αυτό τα τηγανίζω λίγα λίγα.