Μια γρήγορη εκδοχή καβουρομακαρονάδας, καλοκαιρινή, νόστιμη και εύκολη, θέλουμε κάτι άλλο;Φυσικά ως ζυμαρικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια θέλουμε ανάλογα την προτίμηση μας. Εγώ επιλέγω λιγκουίνι που είναι πιο επίπεδα από τα κλασσικά σπαγγέτι.
Υλικά
- 500 γρ σπαγγέτι ή λιγκουίνι
Για τη σάλτσα:
- 2 ΚΣ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
- 300 γρ καβουρόψιχα σε κομματάκια
- 30 ml λευκό κρασί ή ούζο προαιρετικά
- 500 γρ μεγάλες ντομάτες σε κυβάκια
- 1 ΚΣ πελτέ ντομάτας
- ¼ κγ αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 100 – 200 ml ζωμό λαχανικών
- 2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ λάιμ χυμό
- φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
- φέτες λάιμ για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Βράζω τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες τους.
- Τα στραγγίζω από το νερό.
- Ωστόσο φτιάχνω τη σάλτσα, βάζοντας μια μεγάλη κατσαρόλα, τηγάνι ή γουόκ σε δυνατή φωτιά.
- Ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια για 2 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο αφήνω για ένα λεπτό και έπειτα την καβουρόψιχα.
- Σβήνω με λευκό κρασί ή ούζο αφήνοντας να εξατμιστεί.
- Συνεχίζω με τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό των λαχανικών (προσθέτω και κατά την διάρκεια του βρασμού για να μείνει ζουμερή η σάλτσα).
- Αφού τρυπήσω τις καυτερές πιπεριές σε οδοντογλυφίδες, τις ρίχνω κι αυτές στην κατσαρόλα.
- Χαμηλώνω τη φωτιά σε μέτρια και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά.
- Αφαιρώ τις πιπεριές, προσθέτω λίγο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.
- Βάζω και τα ζυμαρικά στη σάλτσα μαζί με το χυμό του λάιμ και τα ανακατεύω απαλά.
- Βγάζω από τη φωτιά, γαρνίρω με φύλλα βασιλικού και φέτες λάιμ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 679kcal | Carbohydrates: 116g | Protein: 22g | Fat: 13g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 8mg | Sodium: 585mg | Potassium: 643mg | Fiber: 7g | Sugar: 11g | Vitamin A: 1288IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg