Αυτά τα μπισκότα “βεντάλια” είναι η τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην απλότητα και την απόλαυση! Με αφράτη, βουτυρένια ζύμη και εντυπωσιακό σχέδιο από κακάο, είναι μια γλυκιά λιχουδιά που δεν θα περνάει απαρατήρητη.Είτε τα απολαύσεις βουτηγμένα σε ένα ποτήρι γάλα, είτε τα προσφέρεις σε φίλους με τον καφέ, η γεύση τους θα σε συναρπάσει. Εύκολα στην παρασκευή, όμορφα στο μάτι και ακόμα πιο νόστιμα στη γεύση — αυτά τα μπισκότα θα γίνουν αγαπημένη συνήθεια για κάθε στιγμή της ημέρας! Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κ.γ βανίλια
- 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ μπέικιν πάουντερ
- 80 ml γάλα
- 180 γρ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Επικάλυψη:
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. κακάο σκόνη
- 1 κ.γ. άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
- Βάζω στο κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι τα ανακατεύω και τα βάζω σε μέτρια ένταση να λιώσει και να διαλυθεί η ζάχαρη. Βγάζω και το αφήνω να κρυώσει.
- Χτυπάω στο μπολ το βούτυρο να μαλακώσει και να αφρατέψει.
- Προσθέτω το κρύο μείγμα του γάλακτος, το αυγό , τη βανίλια και ανακατεύω.
- Ενώνω στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω σε δόσεις μέχρι να γίνει μια σφιχτή βουτυρένια ζύμη.
- Την καλύπτω με μεμβράνη και τη βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει (μπορώ να την αφήσω στη ψυγείο μέχρι 2 μέρες).
- Την βάζω ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο σιγά-σιγά μέχρι να γίνει περίπου 5 χιλ σε πάχος.
- Κόβω σε δίσκους διαμέτρου 8-9 εκ και κάθε δίσκο στη μέση.
- Τους μεταφέρω στο ταψί και ανοίγω πάλι την υπόλοιπη ζύμη που περίσσεψε.
- Σε ένα μπολάκι χτυπάω το αυγό με το γάλα και έπειτα ενσωματώνω το κακάο και την άχνη.
- Με ένα πινέλο αλείφω με μείγμα αυτό τη ζύμη από πάνω και με ένα αιχμηρό μαχαίρι χαράσσω σε ακτίνες.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, αντιστάσεις, για 15-17 λεπτά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 103kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 2g | Fat: 3g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 18mg | Sodium: 29mg | Potassium: 60mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 6g | Vitamin A: 104IU | Calcium: 23mg | Iron: 1mg