Σουφλέ φούρνου “χωριάτικη” αλλά… αναβαθμισμένο!Γιατί όταν έχεις τις Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO (με +66% πρωτεΐνη ), η χωριάτικη γίνεται… main event! Πανεύκολο, αφράτο, πεντανόστιμο και με πρωτεΐνη αρακά & κουρκουμά – για γεύμα που σε κρατάει χορτάτο και γεμάτο ενέργεια!Τip: Το φτιάχνεις, το βάζεις στον φούρνο και σε 30’ έχεις ένα πιάτο που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!


Υλικά
- 400 γρ Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO
- 28 γρ. αλάτι
- 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα καρέ κομμένη στραγγισμένη
- 1 πράσινη πιπεριά καρέ κομμένη
- 60 γρ ελιές καλαμών σε ροδέλες
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ φέτα θρυμματισμένη
- 100 γρ ρεγκάτο τριμμένο
- ½ κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο σκόνη
- 2 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 4 λίτρα νερό, όταν βράσει ρίχνω 28 γρ αλάτι και τα Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO. Ανακατεύω, μειώνω την ένταση σε μέτρια, τα αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο (βλέπε συσκευασία).
- Τα βγάζω από τη φωτιά, τα στραγγίζω και ανακατεύω με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Στο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με 2 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι,1/2 κ.γ. ρίγανη, ½ κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο.
- Προσθέτω το γάλα, το γιαούρτι, 30 γρ τριμμένο ρεγκάτο, ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη.
- Αλείφω το πυρίμαχο σκεύος 23x30 εκ με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω τη βάση και τα τοιχώματα με τριμμένη φρυγανιά.
- Ρίχνω στο σκεύος τα βρασμένα Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO μαζί με το μείγμα του μπολ, την πιπεριά, την ντομάτα, τις ελιές, 130 γρ φέτα θρυμματισμένη και 40 γρ τριμμένο ρεγκάτο.
- Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να γίνει το μείγμα ομοιογενές και τελειώνω θρυμματίζοντας από πάνω την υπόλοιπη φέτα και το υπόλοιπο ρεγκάτο.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως στα πιάτα!
Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη MISKO
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 515kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 36g | Fat: 24g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 152mg | Sodium: 3550mg | Potassium: 261mg | Fiber: 11g | Sugar: 9g | Vitamin A: 824IU | Vitamin C: 26mg | Calcium: 485mg | Iron: 8mg