Go Back
+ servings

Σουφλέ φούρνου χωριάτικη

Σουφλέ φούρνου “χωριάτικη” αλλά… αναβαθμισμένο!
Γιατί όταν έχεις τις Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO (με +66% πρωτεΐνη ), η χωριάτικη γίνεται… main event! Πανεύκολο, αφράτο, πεντανόστιμο και με πρωτεΐνη αρακά & κουρκουμά – για γεύμα που σε κρατάει χορτάτο και γεμάτο ενέργεια!
Τip: Το φτιάχνεις, το βάζεις στον φούρνο και σε 30’ έχεις ένα πιάτο που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Σουφλέ φούρνου χωριάτικη
Σουφλέ φούρνου χωριάτικη
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος50 Λεπτά
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 6 Μερίδες
Θερμίδες: 515kcal

Συστατικά

  • 400 γρ Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO
  • 28 γρ. αλάτι
  • 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα καρέ κομμένη στραγγισμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά καρέ κομμένη
  • 60 γρ ελιές καλαμών σε ροδέλες
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ ρεγκάτο τριμμένο
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο σκόνη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 4 λίτρα νερό, όταν βράσει ρίχνω 28 γρ αλάτι και τα Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO. Ανακατεύω, μειώνω την ένταση σε μέτρια, τα αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο (βλέπε συσκευασία).
  • Τα βγάζω από τη φωτιά, τα στραγγίζω και ανακατεύω με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Στο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με 2 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι,1/2 κ.γ. ρίγανη, ½ κ.γ. κρεμμύδι αποξηραμένο.
  • Προσθέτω το γάλα, το γιαούρτι, 30 γρ τριμμένο ρεγκάτο, ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη.
  • Αλείφω το πυρίμαχο σκεύος 23x30 εκ με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω τη βάση και τα τοιχώματα με τριμμένη φρυγανιά.
  • Ρίχνω στο σκεύος τα βρασμένα Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO μαζί με το μείγμα του μπολ, την πιπεριά, την ντομάτα, τις ελιές, 130 γρ φέτα θρυμματισμένη και 40 γρ τριμμένο ρεγκάτο.
  • Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να γίνει το μείγμα ομοιογενές και τελειώνω θρυμματίζοντας από πάνω την υπόλοιπη φέτα και το υπόλοιπο ρεγκάτο.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  • Βγάζω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως στα πιάτα!

Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη MISKO

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 515kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 36g | Fat: 24g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 152mg | Sodium: 3550mg | Potassium: 261mg | Fiber: 11g | Sugar: 9g | Vitamin A: 824IU | Vitamin C: 26mg | Calcium: 485mg | Iron: 8mg