Η πιο ΝΟΣΤΙΜΗ και ΕΥΚΟΛΗ καλοκαιρινή συνταγή!Πιπεριές με κους κους & φέτα Γεμιστές με αρωματικό κους κους και λιωμένη φέτα, αυτές οι πιπεριές είναι η μεσογειακή εναλλακτική που θα αγαπήσεις. Ελαφριές και χορταστικές, τρώγονται ζεστές ή κρύες!Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 4 πιπεριές στρογγυλές
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 180 γρ κους κους
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών
- ½ λεμονιού το χυμό
- ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ½ κ.γ. θυμάρι
- 60 γρ φέτα θρυμματσιμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Κόβω τις πιπεριές στη μέση και αφαιρώ τα σπόρια.
- Τις βάζω ανοιχτές προς τα πάνω στο ταψί που έχω ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο.
- Τις πασπαλίζω και από πάνω με 1 κ.γ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά (να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε ακόμα).
- Εν τω μεταξύ φτιάχνω το κους-κους, βάζω σε μια κατσαρόλα 2 κούπες ζωμό λαχανικών να βράσει.
- Προσθέτω 1 κ.γ. αλάτι, ανακατεύω να διαλυθεί, βγάζω από την εστία και ρίχνω το κους-κους.
- Ανακατεύω, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω για 10 λεπτά.
- Όταν περάσει ο χρόνος, ανακατεύουμε να γίνει σπυρωτό, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σκόρδο σκόνη, χυμό λεμονιού, πάπρικα, θυμάρι, ανακατεύουμε τελευταία φορά και γεμίζουμε τις πιπεριές με αυτό.
- Θρυμματίζουμε τη φέτα από πάνω και βάζουμε πίσω στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά.
- Βγάζω και γαρνίρω με φρέσκο μαϊντανό πριν σερβίρω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 152kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 5g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 7mg | Sodium: 325mg | Potassium: 159mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 521IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg