Σνίτσελ κουνουπίδι: μια νόστιμη και πρωτότυπη επιλογή για το τραπέζι! Παναρισμένο με τραγανή κρούστα ενώ ολοκληρώνεται με μια στρώση ζουμερής ντομάτας και λιωμένου τυριού που απογειώνει τη γεύση.
Ιδανικό αν θέλεις κάτι χορτοφαγικό ή ψάχνεις μια δημιουργική λύση για τα λαχανικά! Απόλαυσέ το με σαλάτα, ρύζι ή ακόμα και σκέτο – γιατί έτσι απλά είναι ακαταμάχητο!
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Σνίτσελ κουνουπίδι
Σνίτσελ κουνουπίδι
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
50 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
10 Λεπτά
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα
Πιάτο Συνοδευτικό
Μερίδες 5 Κομμάτια
Θερμίδες 431

Υλικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουερ
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά ή 3 μέτρια
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • 120 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 120 γρ τριμμένη μοτσαρέλα ή κίτρινο μαλακό τυρί

Οδηγίες
 

  • Κόβω το κουνουπίδι κάθετα (κατά μήκος του κοτσανιού του) σε χοντρές φέτες και τις βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
  • Τις πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και τις βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C, για 15-20 λεπτά (να κρατάνε να μη λιώσουν).
  • Σε ένα πιάτο αναμιγνύω το αλεύρι με το κορν φλάουερ, την πάπρικα, το κύμινο, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε άλλο πιάτο χτυπάω τα αυγά με το γάλα και τη μουστάρδα.
  • Και στο τελευταίο πιάτο απλώνω την τριμμένη φρυγανιά.
  • Πανάρω κάθε κομμάτι κουνουπιδιού στη σειρά από το μείγμα αλευριού – τα αυγά – τη φρυγανιά και τα τηγανίζω σε ζεστό ελαιόλαδο στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές (ζεσταίνω 3 κ.σ. λάδι σε δυνατή ένταση, όταν ζεσταθεί μειώνω την ένταση σε μέτρια και ξεκινάω να τηγανίζω τα κομμάτια. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέσω λάδι).
  • Βγάζω κάθε κομμάτι σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα τα μεταφέρω πάλι στο ταψί.
  • Βάζω πάνω από κάθε κομμάτι 2-3 φέτες ντομάτας και πασπαλίζω με τριμμένη μοτσαρέλα.
  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει χρυσαφένιο.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 431kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 16g | Fat: 24g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 13g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 94mg | Sodium: 1094mg | Potassium: 665mg | Fiber: 5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 1117IU | Vitamin C: 66mg | Calcium: 228mg | Iron: 3mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram