Σνίτσελ κουνουπίδι: μια νόστιμη και πρωτότυπη επιλογή για το τραπέζι! Παναρισμένο με τραγανή κρούστα ενώ ολοκληρώνεται με μια στρώση ζουμερής ντομάτας και λιωμένου τυριού που απογειώνει τη γεύση.Ιδανικό αν θέλεις κάτι χορτοφαγικό ή ψάχνεις μια δημιουργική λύση για τα λαχανικά! Απόλαυσέ το με σαλάτα, ρύζι ή ακόμα και σκέτο – γιατί έτσι απλά είναι ακαταμάχητο!Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. κόρν φλάουερ
- 1 κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- 2 μεγάλα αυγά ή 3 μέτρια
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
- 120 γρ φρυγανιά τριμμένη
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 120 γρ τριμμένη μοτσαρέλα ή κίτρινο μαλακό τυρί
Οδηγίες
- Κόβω το κουνουπίδι κάθετα (κατά μήκος του κοτσανιού του) σε χοντρές φέτες και τις βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
- Τις πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και τις βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C, για 15-20 λεπτά (να κρατάνε να μη λιώσουν).
- Σε ένα πιάτο αναμιγνύω το αλεύρι με το κορν φλάουερ, την πάπρικα, το κύμινο, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε άλλο πιάτο χτυπάω τα αυγά με το γάλα και τη μουστάρδα.
- Και στο τελευταίο πιάτο απλώνω την τριμμένη φρυγανιά.
- Πανάρω κάθε κομμάτι κουνουπιδιού στη σειρά από το μείγμα αλευριού – τα αυγά – τη φρυγανιά και τα τηγανίζω σε ζεστό ελαιόλαδο στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές (ζεσταίνω 3 κ.σ. λάδι σε δυνατή ένταση, όταν ζεσταθεί μειώνω την ένταση σε μέτρια και ξεκινάω να τηγανίζω τα κομμάτια. Ενδιάμεσα θα χρειαστεί να προσθέσω λάδι).
- Βγάζω κάθε κομμάτι σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα τα μεταφέρω πάλι στο ταψί.
- Βάζω πάνω από κάθε κομμάτι 2-3 φέτες ντομάτας και πασπαλίζω με τριμμένη μοτσαρέλα.
- Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C, για 10 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει χρυσαφένιο.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 431kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 16g | Fat: 24g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 13g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 94mg | Sodium: 1094mg | Potassium: 665mg | Fiber: 5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 1117IU | Vitamin C: 66mg | Calcium: 228mg | Iron: 3mg