Καθημερινά στο ψυγείο μας, μένει φαγητό που περισσεύει από τα γεύματά μας. Είναι χάσιμο χρόνου, φαγητού, χρημάτων και ενέργειας όταν έχουμε έτοιμο, ψημένο ήδη φαγητό, να μην το ξανά-χρησιμοποιούμε.Η λύση είναι να του δώσουμε μια άλλη πνοή, γεύση, ώστε να μας ανοίξει την όρεξη και να μπορέσουμε να το καταναλώσουμε με ευχαρίστηση δημιουργώντας ένα άλλο/ νέο φαγητό με την πρώτη ύλη που έχουμε. Μake taste not waste!Από όλη την εβδομάδα έχει μείνει στο ψυγείο ρύζι αλλά και λίγο κοτόπουλο, δηλαδή πρωτεΐνη και υδατάνθρακας που φτιάχνουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα.Έτσι, εμπνευσμένοι από τους γείτονες Ιταλούς, θα κάνουμε αραντσίνι – ρυζοκροκέτες δηλαδή, με το ρύζι που έχουμε και θα τα γεμίσουμε με το λίγο κοτόπουλο που επίσης υπάρχει στο ψυγείο. Θα τα πανάρουμε με το μπαγιάτικο ψωμί και όταν τηγανιστούν, θα τους δώσει τη σούπερ τραγανή κάλυψη που θα μας μαγέψει.Με τη Hellmann’s καθετί που περισσεύει γίνεται λαχταριστό!Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 3 κούπες βρασμένο ρύζι Καρολίνα (660γρ)
- 80 γρ τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- Hellmann’s Avocado & Lime Sauce
Για τη γέμιση:
- 120 γρ κοτόπουλο ξεψαχνισμένο ψητό ή βραστό
- ¼ κγ αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- ¼ κγ κάρυ
- 2 ΚΣ Hellmann’s Real μαγιονέζα
Για το πανάρισμα:
- 100 γρ αλεύρι ο.χ.
- 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- 200 γρ μπαγιάτικο ψωμί θρυμματισμένο
Οδηγίες
- Χρησιμοποιώ το βρασμένο ρύζι και το αναμιγνύω με το τριμμένο τυρί και το χτυπημένο αυγό.
- Για τη γέμιση, σε άλλο μπολ βάζω τα ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, προσθέτω αλάτι, πιπέρι, κάρυ και Hellmann’s Real μαγιονέζα ανακατεύοντας καλά, να γίνουν μια μάζα.
- Παίρνω στην παλάμη μου 1 scoop από το ρύζι, το πιέζω, το ανοίγω και στη μέση του βάζω 1κγ γεμάτο από το μείγμα του κοτόπουλου. Το κλείνω με το υπόλοιπο ρύζι και το πλάθω σε μπάλα. Συνεχίζω όμοια με όλο το μείγμα.
- Βάζω στη σειρά 3 πιάτα, στο πρώτο απλώνω το αλεύρι, στο δεύτερο (βαθύ) τα χτυπημένα αυγά και στο τρίτο το μπαγιάτικο ψωμί που θρυμματίζω στον πολυκόφτη.
- Βουτάω ένα-ένα τα αραντσίνι με τη σειρά στα μείγμα και τα αφήνω στο πιάτο.
- Τα βάζω στην κατάψυξη για 15-30 λεπτά.
- Ζεσταίνω μια κατσαρόλα με λάδι 4-5 εκ σε δυνατή ένταση, ρίχνω λίγα-λίγα 4 περίπου αραντσίνι, μειώνω την ένταση σε μέτρια και τα αφήνω να πάρουν καστανό χρώμα γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές (χρειάζεται 2-3 λεπτά) .
- Τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζω με τα υπόλοιπα.
- Τα σερβίρω σε πιατέλα που έχω απλώσει πρώτα Hellmann’s Avocado & Lime Sauce και τοποθετώ πάνω της τα αραντσίνι.
Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη HELLMANN’S GREECE
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 305kcal | Carbohydrates: 51g | Protein: 11g | Fat: 6g | Saturated Fat: 2g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 46mg | Sodium: 253mg | Potassium: 114mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 109IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 96mg | Iron: 1mg