Η μπανάνα έχει ένα αρνητικό ως φρούτο : ωριμάζει γρήγορα, μαυρίζει και έπειτα δεν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν φρούτο, μόνο πολτοποιημένη μέσα σε γλυκό ή ρόφημα. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετώπισα όταν η κόρη μου άρχισε να τρώει φρούτα. Μέσα στα φρούτα που περιείχε η φρουτόκρεμα της ήταν και η μπανάνα. 

Μου ήταν δύσκολο να αγοράζω κάθε 2 – 3 μέρες φρούτα για να μην χαλάνε και τότε ένας παραγωγός στην λαϊκή αγορά μου είπε την λύση : Τυλίγουμε τις μπανάνες με χαρτί κουζίνας , τις βάζουμε σε μια χάρτινη σακούλα( του μανάβη  ή σε εφημερίδα )και τέλος μέσα σε μια νάιλον σακούλα και στο ψυγείο. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά! Οι μπανάνες διατηρούνταν από τότε μέχρι και μια εβδομάδα στο ψυγείο, ακόμη και παραπάνω, χωρίς να μαυρίζουν.