Οι προετοιμασίες για αυτές τις μέρες είναι πολλές και μπορεί να ξεχάσουμε κάποια δώρα ή να πάρουμε για τα καλέσματα κάτι να κρατάμε. Τα δώρα της τελευταίας στιγμής δίνουν λύση στο πρόβλημα αυτό. Μπορούμε να τα φτιάξουμε με υλικά που έχουμε στο σπίτι.
1. Μια ξύλινη κουτάλα παρέα με μια πετσέτα κουζίνας.
Παίρνω μια απλή ξύλινη κουτάλα και με την χαρτοταινία ορίζω το πεδίο στο οποίο θέλω να δημιουργήσω το σχέδιο μου. Μπορεί να είναι ριγέ, καρό ή απλά μια περιοχή της και επιλέγω το χρώμα με το οποίο θα την χρωματίσω. Βάφω, αφήνω να στεγνώσει, περνάω με κόλλα ξύλου από πάνω και η κουτάλα είναι έτοιμη.
Παρέα μπορώ να βάψω μια απλή πετσέτα κουζίνας σε ευφάνταστα σχέδια. Εδώ σε μια απλή λευκή πετσέτα δημιουργώ κλαδιά δέντρου με τη βοήθεια της χαρτοταινίας, τα περνάω από πάνω με βαφή υφάσματος, στη συνέχεια τυπώνω πουλιά σε δύο μεγέθη σε ένα χαρτόνι, κόβω το περίγραμμα τους, τα τοποθετώ σε όποια σημεία θέλω και τα περνάω από πάνω πάλι με χρώμα. Την αφήνω να στεγνώσει 20 λεπτά έπειτα τοποθετώ ένα λευκό πανί από πάνω και την σιδερώνω. Έτοιμο το δωράκι!


Βάζω χαρτοταινία ανάμεσα στα σημεία που θέλω να βάψω.

Βάφω και αφαιρώ την χαρτοταινία μόλις στεγνώσει.

Με χαρτοταινία φτιάχνώ κλαδιά

Βάζω το χαρτόνι με το μοτίβο που θέλω και το στερεώνω με χαρτοταινία

Περνάω το χρώμα στα κλαδιά

Βάφω και επαναλαμβάνω στα υπόλοιπα σημεία

Τα αφήνω να στεγνώσουν

Αφήνω να στεγνώσει η βαφή και σιδερώνω

2. Καλάθι μπαχαρικών, γλυκών και αρωματικών ελαιόλαδων.
Σε αμπούλες διαφόρων μεγεθών βάζω μέσα διάφορα μπαχαρικά. Εδώ χρησιμοποίησα γαρύφαλλα, πιπερόκαμα, μοσχοκάρυδο και στίκς κανέλας. Δένω μια κόκκινη γιορτινή χάρτινη κορδέλα με ένα κόμπο στο πάνω μέρος της κάθε μιας. Σε ένα βαζάκι βάζω γλυκά που έχω στο σπίτι, εδώ χρησιμοποίησα κουραμπιέδες και δένω με ένα σχοινί ένα φιόγκο στο πάνω μέρος. Τέλος σε δύο μπουκαλάκια βάζω ελαιόλαδο και με διαφορετικά, αρωματικά και μπαχαρικά δημιουργό δύο μίγματα, για αρωματικά λάδια. Στο ένα βάζω μαύρο πιπέρι, 1 κλαδί δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι και αλάτι χοντρό. Στο άλλο κόκκους πιπεριού, σκόρδο, κάππαρη, μια καυτερή κόκκινη πιπεριά και δύο φλούδες πορτοκαλιού. Τα βάζω σε ένα καλαθάκι και τα προσφέρω.






3. Σε ένα σταθερό ύφασμα, εγώ χρησιμοποίησα πολυεστερική λινάτσα κόβω ατομικά σουπλά σε μέγεθος 53 x 36 εκ. Στο ύφασμα αυτό έβγαλα 4 – 5 κλωστές από τις άκρες πάνω, κάτω δεξιά και αριστερά για να μην χρειαστούν στερέωμα οι κλωστές, δημιουργώντας σαν κρόσσι στο τελείωμα. Σε ένα χαρτόνι τυπώνω την φράση που θέλω να γράψω πάνω π.χ. «Καλές γιορτές», εγώ έγραψα «Happy» στο ένα σουπλά και συνέχισα στο άλλο με το «Christmas». Κόβω εσωτερικά τα γράμματα και στερεώνω το χαρτόνι με χαρτοταινία στο σημείο που θέλω να το γράψω. Μετράω με το χάρακα και στο άλλο σουπλά να το στερεώσω στο ίδιο σημείο. Με μια μπογιά υφάσματος περνάω από πάνω τα γράμματα και τα αφήνω 20 λεπτά να στεγνώσουν. Τέλος τα σιδερώνω από πάνω με ένα πανί και είναι έτοιμα. Τα δένω με ένα σχοινί και τα προσφέρω!

Γράφω ότι θέλω σε ένα χαρτόνι, το κόβω και το στερεώνω στο σημείο που θέλω.

Περνάω τη βαφή πάνω από τα γράμματα.

Επέλεξα το κάθε σουπλά να είναι διαφορετικό με συνέχεια της φράσης.

Τα αφήνω να στεγνώσουν, τα σιδερώνω και είναι έτοιμα.