ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ

Το γιορτινό τραπέζι μια και γίνεται μια φορά το χρόνο οφείλει να έχει ειδική διακόσμηση. Προτείνω δύο λύσεις με απλά υλικά που μπορεί κάνει ο καθένας.

1.    Σε σουπλά από πολυεστερική λινάτσα έχω γράψει κάτι σχετικό με τη γιορτινή μέρα όπως «Καλά Χριστούγεννα» ή «Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος». Αναλυτικά πως μπορεί να φτιαχτεί εδώ. Στη μέση του τραπεζιού τοποθετώ μια κανάτα με κομμένα κλαδιά στο φυσικό τους χρώμα που έχω αφαιρέσει τα φύλλα (μπορώ να κρεμάσω κ μικρά στολίδια σε αυτά αν θέλω). Στις άκρες στου τραπέζιου στη μέση βάζω πιατάκια με ξηρούς καρπούς όπως κάστανα ή καρύδια. Τέλος για το στόλισμα του κάθε πιάτου δένω την πετσέτα με κόκκινη γιορτινή χάρτινη κορδέλα και πάνω στην αφήνω ένα μικρό κουκουνάρι που πάνω του σε ένα μικρό κομμάτι ξύλο μπορώ να γράψω το όνομα αυτού που θα κάθεται στην θέση.

2.    Ένα ράνερ τρέχει κατά μήκος στη μέση του τραπεζιού σε πράσινο χρώμα μπορώ να χρησιμοποιήσω χρωματιστή γάζα ή λινάτσα. Στη μέση το στολίζω με ένα στεφάνι (αναλυτικά πως μπορεί να φτιαχτεί εδώ) με κουκουνάρια και κόκκινα κουδουνάκια που μέσα του βάζω ένα κερί. Στα άκρα του τραπεζιού στη μέση σε μπουκαλάκια μικρά βάζω κεριά, ενώ το κάθε πιάτο το στολίζω με την πετσέτα του στη μέση της οποία τοποθετώ ένα καρύδι δεμένο σε μορφή δώρου με ένα κουδουνάκι να κρέμεται από αυτό. 

Όποιο κι αν επιλέξετε μεγαλύτερη σημασία έχει η παρέα. Καλή όρεξη!


2019-09-23T17:49:45+02:0031 Δεκεμβρίου 2014|MEDIA|