Βραχάκια Dubai – ο απόλυτος γευστικός πειρασμός με άρωμα Ανατολής! Τραγανό κανταΐφι, βουτηγμένο σε λαχταριστή πραλίνα, με φιστίκια Αιγίνης και επικάλυψη σοκολάτας που λιώνει στο στόμα.Ένα σοκολατάκι αλλιώτικο από τα άλλα – ανατρεπτικό, εντυπωσιακό και πανεύκολο να το φτιάξεις στο σπίτι. Τέλειο για κέρασμα, για δώρο ή για να απογειώσεις τον καφέ σου με κάτι εκρηκτικά γευστικό!Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 70 γρ κανταΐφι
- 25 γρ βούτυρο
- 110 γρ πραλίνα Dubai + έξτρα για γαρνίρισμα
- 190 γρ κουβερτούρα
- 1 κ.γ. λάδι
- 40 γρ φιστίκια Αιγίνης
Οδηγίες
- Λιώνω το βούτυρο στο τηγάνι σε χαμηλή ένταση, προσθέτω το κανταΐφι ψιλοκομμένο και ανακατεύω να πάρει χρώμα.
- Βγάζω από την εστία, προσθέτω την πραλίνα και ανακατεύω καλά.
- Σε αντικολλητικό χαρτί βάζω κουταλιές της σούπας από το μείγμα και τα βάζω στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
- Λιώνω το 1/3 της κουβερτούρας (σε μπεν μαρί ή μικροκύματα) βουτάω ένα-ένα τα φιστίκια Αιγίνης στη σοκολάτα και τα ¨κολλάω¨ στα βραχάκια.
- Βάζω στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνω την υπόλοιπη κουβερτούρα με το λάδι και τα λιώνω (σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα).
- Βουτάω στη σοκολάτα ένα-ένα τα βραχάκια να καλυφθούν με αυτή, τα στραγγίζω και τα βάζω πίσω στο αντικολλητικό χαρτί.
- Συνεχίζω όμοια και με τα υπόλοιπα.
- Τα βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά, να στεγνώσει η σοκολάτα.
- Γαρνίρω δημιουργώντας «γραμμές» με την πραλίνα φιστικιού από πάνω (με κορνέ).
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 211kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 2g | Fat: 8g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 0.1g | Cholesterol: 6mg | Sodium: 215mg | Potassium: 58mg | Fiber: 1g | Sugar: 29g | Vitamin A: 84IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 11mg | Iron: 0.4mg