Αυτή η σιροπιαστή βασιλόπιτα με μανταρίνι και αμύγδαλο είναι η πιο αρωματική και αέρινη εκδοχή που μπορείς να φτιάξεις για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Το λεπτό, διακριτικό σιρόπι κρατάει τη βασιλόπιτα ζουμερή, ενώ το άρωμα του μανταρινιού και το τραγανό αμύγδαλο δίνουν έναν μοναδικό, γιορτινό χαρακτήρα. Είναι η βασιλόπιτα που μοσχοβολάει το σπίτι, εντυπωσιάζει στο κόψιμο και γίνεται η αγαπημένη όλων στο γιορτινό τραπέζι.
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Βασιλόπιτα σιροπιαστή με μανταρίνι και αμύγδαλο
Βασιλόπιτα σιροπιαστή με μανταρίνι και αμύγδαλο
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
1 Ώρα
Χρόνος αναμονής 2 Ώρες
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα 30 Λεπτά
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 14 Κομμάτια
Θερμίδες 485

Υλικά

  • 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ αμύγδαλα θρυμματισμένα
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μανταρινιών το ξύσμα και το χυμό
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/8 κ.γ. αλάτι

Σιρόπι:

  • 100 ml χυμό μανταρινιού
  • 65 γρ ζάχαρη

Γλάσο:

  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. γάλα

Οδηγίες
 

  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει και να αφρατέψει.
  • Ενσωματώνω τη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζω με τη μισή ποσότητα αμυγδάλου.
  • Ρίχνω ένα- ένα τα αυγά και αρωματίζω με το ξύσμα του λεμονιού και των μανταρινιών.
  • Συνεχίζω με το χυμό των μανταρινιών και το υπόλοιπο αμύγδαλο.
  • Τέλος προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι αναδεύοντας απαλά τώρα με μια κουτάλα (μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάω το ανακάτεμα).
  • Αδειάζω το μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 24-26 εκ είτε με αντικολλητικό χαρτί καλυμμένη είτε με βούτυρο αλειμμένη και αλεύρι.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 50-60 λεπτά.
  • Για το σιρόπι βάζω τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφού βράσει, μειώνω την ένταση και το αφήνω για 5 λεπτά να σιγοβράσει. Βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  • Όταν βγει το γλυκό από το φούρνο το αφήνω 5 λεπτά και μετά το αλείφω με το κρύο σιρόπι λίγο λίγο να το απορροφάει και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
  • Για το γλάσο σε ένα μπολ ενώνω όλα τα υλικά, ανακατεύω καλά και το ρίχνω πάνω στη βασιλόπιτα. Με μια σπάτουλα το βοηθάω να απλωθεί να την καλύψει.
  • Αφού στεγνώσει μπορώ να διακοσμήσω με ζαχαρωτά.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 485kcal | Carbohydrates: 68g | Protein: 7g | Fat: 22g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 9g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 94mg | Sodium: 152mg | Potassium: 310mg | Fiber: 3g | Sugar: 53g | Vitamin A: 848IU | Vitamin C: 14mg | Calcium: 108mg | Iron: 2mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram