Σε μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει και να αφρατέψει.
Ενσωματώνω τη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζω με τη μισή ποσότητα αμυγδάλου.
Ρίχνω ένα- ένα τα αυγά και αρωματίζω με το ξύσμα του λεμονιού και των μανταρινιών.
Συνεχίζω με το χυμό των μανταρινιών και το υπόλοιπο αμύγδαλο.
Τέλος προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι αναδεύοντας απαλά τώρα με μια κουτάλα (μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάω το ανακάτεμα).
Αδειάζω το μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 24-26 εκ είτε με αντικολλητικό χαρτί καλυμμένη είτε με βούτυρο αλειμμένη και αλεύρι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 50-60 λεπτά.
Για το σιρόπι βάζω τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφού βράσει, μειώνω την ένταση και το αφήνω για 5 λεπτά να σιγοβράσει. Βγάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
Όταν βγει το γλυκό από το φούρνο το αφήνω 5 λεπτά και μετά το αλείφω με το κρύο σιρόπι λίγο λίγο να το απορροφάει και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
Για το γλάσο σε ένα μπολ ενώνω όλα τα υλικά, ανακατεύω καλά και το ρίχνω πάνω στη βασιλόπιτα. Με μια σπάτουλα το βοηθάω να απλωθεί να την καλύψει.
Αφού στεγνώσει μπορώ να διακοσμήσω με ζαχαρωτά.