Εύκολα τραγανά τυρένια κράκερς με φύλλο κρούστας που φτιάχνονται στο λεπτό, τα ψήνουμε και σε χρόνο dt τα έχουμε έτοιμα να τα απολαύσουμε είτε σκέτα είτε συνοδεύοντας τα με κάποια σάλτσα, τυριά και αλλαντικά.Τα διάφορα στρώματα του αέρινου, λεπτού φύλλου σπάνε στο στόμα, λιώνουν και αφήνουν την τυρένια γεύση που μας συναρπάζει. Και μη φοβηθείς ότι δεν θα φτάσουν γιατί γίνονται πολλά κομμάτια και φυσικά μπορείς εύκολα να τα επαναλάβεις. Φτιάξε τα, δημοσίευσε τη φωτογραφία τους στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 5 φύλλα κρούστας
- 50 γρ λιωμένο βούτυρο
- ½ κγ ρίγανη
- ¼ κγ πιπέρι
- 1 ασπράδι αυγού
- 80 γρ τριμμένο γκούντα
Οδηγίες
- Βάζω τα 5 φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντας τα ανάμεσα.
- Στο τελευταίο φύλλο δεν ραντίζω βούτυρο αλλά χτυπάω το ασπράδι του αυγού και το αλείφω με αυτό.
- Πασπαλίζω από πάνω ομοιόμορφα το τριμμένο τυρί, τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή τον κόφτη της πίτσας τα κόβω σε τετράγωνα κομμάτια 3 εκ.
- Τα μεταφέρω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, στις αντιστάσεις για 14 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν και να λιώσει το τυρί.
- Τα βγάζω από το φούρνο και μόλις κρυώσουν μπορώ να τα σερβίρω είτε σκέτα είτε με κάποια σάλτσα (ντομάτας, guacamole, γιαουρτιού) είτε σε ένα πλατό με τυριά και αλλαντικά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 473kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 15g | Fat: 34g | Saturated Fat: 21g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 99mg | Sodium: 761mg | Potassium: 120mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 856IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 297mg | Iron: 2mg