Ατομικά τσουρεκάκια σε σχήμα λαγού, που μπορείς να φτιάξεις με τα παιδιά σου, περνώντας δημιουργικά και ευχάριστα τον χρόνο σας τη γιορτινή περίοδο του Πάσχα.
Τρυφερά λαγουδάκια που το σώμα τους κρύβει μια ευχάριστη έκπληξη, λιωμένη σοκολάτα που θα τα γλυκάνει το πρώτο δάγκωμα. Διακόσμησέ τα με κορδέλες ή ότι άλλο θέλεις, στόλισε το σπίτι και κάνε αυτή την περίοδο μαγική και μοναδική για τα παιδιά σου.
Η κουζινομηχανή της KENWWOD σε βοηθάει να δημιουργήσετε οικογενειακές αναμνήσεις, εύκολα και με το ιδανικό ζύμωμα για τα τσουρεκάκια σας.
Φτιάξε τα, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Τσουρεκάκια λαγουδάκια
Τσουρεκάκια λαγουδάκια
5 from 7 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
45 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
20 Λεπ.
Χρόνος αναμονής 2 Ωρ. 40 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 5 Λεπ.
Πιάτο ΓΛΥΚΟ
Μερίδες 10 Κομμάτια
Θερμίδες 396

Υλικά

  • 600 γρ αλεύρι για τσουρέκια
  • 360 ml γάλα πλήρες ζεστό
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 12 γρ ξηρή μαγιά ή 38 γρ φρέσκια μαγιά
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ βούτυρο σε κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 κομμάτια κουβερτούρας κατεψυγμένα
  • 20 σταγόνες κουβερτούρας κατεψυγμένες
  • 1 αυγό μικρό για επάλειψη

Οδηγίες
 

  • Στο κάδο της κουζινομηχανής KENWOOD ρίχνω το ζεστό γάλα (όχι καυτό) και μέσα του διαλύω 1 ΚΣ ζάχαρη και τη μαγιά, προσαρμόζω τον αναδευτήρα και ανακατεύω σε χαμηλή ένταση.
  • Ανοίγω το φως για να βλέπω καλύτερα μέσα στον κάδο και προσθέτω 4-5 ΚΣ αλεύρι, αναδεύω να γίνει ελαφρύς χυλός.
  • Το αφήνω σε ζεστό σημείο για 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά, φουσκώνει λίγο το μείγμα και παρουσιάζονται φουσκάλες στη επιφάνεια.
  • Συνεχίζω με τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη που ρίχνω σταδιακά.
  • Ενώνω το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτω σε δόσεις στο μείγμα αφού πρώτα προσαρμόσω στην κουζινομηχανή KENWOOD το γάντζο που είναι κατασκευασμένος να ανακατεύει σωστά το μείγμα, έτσι ώστε να κατανέμει ομοιόμορφα τη μαγιά και να φουσκώνει καλά η ζύμη.
  • Τέλος βάζω σε κυβάκια ένα-ένα το βούτυρο κι αφού ενσωματωθεί στο μείγμα, αφήνω να ζυμωθεί καλά για 10 λεπτά.
  • Το ζύμωμα γίνεται στην ταχύτητα 1 που μιμείται την κίνηση του ζυμώματος με το χέρι γι’ αυτό δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα.
  • Βγάζω τον κάδο από την κουζινομηχανή, τον σκεπάζω με μεμβράνη και τον αφήνω σε ζεστό σημείο για 1,5-2 ώρες να διπλασιάσει τον όγκο της η ζύμη.
  • Τη βγάζω στον πάγκο , την ξεφουσκώνω και την πλάθω λίγο με τα χέρια από της άκρες της το κέντρο και την κάνω μια μπάλα.
  • Τη μοιράζω σε 3 μέρη, το ένα 500 γρ με το οποίο θα φτιάξω το σώμα, το δεύτερο 300 γρ που θα γίνει το κεφάλι και το τελευταίο 200 γρ γίνει τα αφτιά.
  • Κάθε ένα από τα παραπάνω θα μοιραστούν σε 10 ίσα μέρη.
  • Πρώτα χωρίζω τα 500 γρ σε 10 κομμάτια των 50 γρ έκαστο.
  • Κάθε ένα από αυτά, το ανοίγω απαλά με το χέρι, βάζω στο κέντρο ένα τετράγωνο κομμάτι κατεψυγμένης σοκολάτας και το κλείνω καλά πλάθοντάς το σε μπαλίτσα.
  • Μια-μια τις βάζω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί, φροντίζοντας να αφήσω περιθώριο για να προστεθούν τα υπόλοιπα μέρη από τα λαγουδάκια.
  • Συνεχίζω με τα 300 γρ, που τα χωρίζω σε 10 ίσα κομμάτια των 30 γρ το κάθε ένα.
  • Τα πλάθω σε μπαλίτσες δημιουργώντας τα κεφάλια των λαγών, αλείφω τις άκρες τους με λίγο νερό και τα κολλάω στις πρώτες μπάλες (τα σώματα) τους.
  • Για τα αφτιά χωρίζω το τελευταίο μέρος των 200 γρ σε 10 ίσα μέρη των 20 γρ.
  • Τα πλάθω σε οβάλ σχήμα, σαν μικρό ψωμάκι και τα κολλάω πάλι με λίγο νερό στο μικρότερο μπαλάκι που αποτελεί το κεφάλι του λαγού.
  • Με ένα ψαλίδι τα κόβω κάθετα στη μέση, ανοίγω τα δύο κομμάτια λίγο φτιάχνοντας τα αφτιά του λαγού.
  • Όταν τα ολοκληρώσω τα σκεπάζω ξανά και τα αφήνω να φουσκώσουν για τελευταία φορά για 30 λεπτά 9σε ζεστό σημείο).
  • Τα αλείφω με αυγό χτυπημένο με 1 ΚΣ νερό, τοποθετώ στο κεφάλι τους από δύο σταγόνες κουβερτούρας για μάτια και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, της αντιστάσεις, στην κατώτερη σχάρα, της 180°C για 20 λεπτά.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη KENWOOD GREECE

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 396kcal | Carbohydrates: 65g | Protein: 9g | Fat: 11g | Saturated Fat: 6g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 33mg | Sodium: 68mg | Potassium: 172mg | Fiber: 3g | Sugar: 18g | Vitamin A: 233IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 58mg | Iron: 3mg