ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΕΛΙΑ & ΠΙΠΕΡΙΑ

 

Τρίγωνα πιτάκια με φέτα, ελιά και πιπεριά

Μερακλίδικα τρίγωνα πιτάκια με φέτα, πιπεριά και ελιά σε κρατσανιστό φύλλο κρούστας που γίνονται στο πιτς φυτίλι.

Με τυρένια αλμυρή γέμιση της φέτας ΔΩΔΩΝΗ με τη μεστή γεύση και την πιπεριά που τη γλυκαίνει τυλιγμένη με το τραγανό αλλά καθόλου λιπαρό φύλλο που σπάει στο στόμα.
Δύσκολα μένεις μόνο στο ένα γι αυτό φεύγουν στο λεπτό!
τριγωνα πιτακια με φετα
τρίγωνα πιτάκια με φέτα πιπεριά και ελιές
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας35 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ.
Πιάτο: Συνοδευτικό
Μερίδες: 25 Κομμάτια
Θερμίδες: 51kcal

Συστατικά

  • 9 φύλλα κρούστας
  • 200 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ τριμμένη
  • 2 ΚΣ πάστα ελιάς
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και κομμένες καρέ
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κγ ρίγανη
  • 50 ml ελαιόλαδο για επάλειψη

Οδηγίες

  • Για τη γέμιση τρίβω τη φέτα σε ένα μπολ και προσθέτω την πάστα ελιάς, το πιπέρι και τη ρίγανη. Κόβω τις πιπεριές σε καρέ (τετραγωνάκια) και αν είναι από βαζάκι πρώτα τις ταμπονάρω καλά με χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα υγρά. Τα ανακατεύω όλα μαζί καλά με ένα κουτάλι.
  • Παίρνω τα φύλλα κρούστας και τα ανοίγω σε ίσια επιφάνεια το ένα πάνω από το άλλο.
  • Τα κόβω στα 3 από τη μικρότερη πλευρά τους δημιουργώντας μακριές λωρίδες (μπορώ να μετρήσω με χάρακα, βάζοντας σημάδι με το μαχαίρι για να γίνουν όμοια τα τριγωνάκια) και τα σκεπάζω με μια πετσέτα για να μη στεγνώσει το φύλλο τους.
  • Προετοιμάζω ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Παίρνω τη μια λωρίδα από το φύλλο, την απλώνω και με ένα πινέλο την αλείφω ταμποναριστά με ελαιόλαδο.
  • Βάζω στη μια της άκρη 1 γεμάτο κγ με γέμιση και παίρνω τη μια γωνία του φύλλου και την διπλώνω απέναντι και διαγωνίως δημιουργώντας τρίγωνο.
  • Συνεχίζω τυλίγοντας το φύλλο προς τα πάνω έπειτα στο πλάι και όμοια μέχρι το τέλος του.
  • Το τοποθετώ στο ταψί με την ένωση του φύλλου προς τα κάτω και το σκεπάζω με πετσέτα κουζίνας μέχρι να φτιάξω και τα υπόλοιπα.
  • Συνεχίζω με όμοιο τρόπο μέχρι να τελειώσει η γέμιση και τα φύλλα.
  • Όταν τα ολοκληρώσω, προθερμαίνω το φούρνο σους 180*C, στις αντιστάσεις, βγάζω την πετσέτα και τα αλείφω και από πάνω με ελαιόλαδο.
  • Τα ψήνω για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και σερβίρω.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 51kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 1g | Fat: 4g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 7mg | Sodium: 113mg | Potassium: 8mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 1% | Vitamin C: 1.2% | Calcium: 4.1% | Iron: 1.3%