Τραγανές μπουκιές γκρανόλα με βρώμη και κεχρί για το πρωϊνό ή το σνακ σου που μπορείς να πάρεις εύκολα και μαζί. Λόγω του ότι είναι σε μορφή μπουκιάς μπορείς να τις καταναλώσεις είτε σκέτες είτε να τις βάλεις μέσα στο γάλα, στο γιαούρτι ή ακόμα και στα γλυκά σου, προσθέτοντας τραγανή υφή και γεύση σε αυτά. Η βρώμη δημιουργεί αίσθηση πληρότητας στον οργανισμό, είναι πλούσια σε βιταμίνες Ε και Β και διατηρεί τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Ωστόσο και το κεχρί συμπληρώνει σε φυτικές ίνες, είναι πηγή φυσικής πρωτεΐνης, σιδήρου και ασβεστίου. Όπως καταλαβαίνεις δεν κερδίζεις μόνο σε νοστιμιά προσθέτοντας τις μπουκιές γκρανόλας στο καθημερινό σου πρόγραμμα διατροφής, αλλά το αναβαθμίζεις σε θρεπτικά στοιχεία και θα σε κρατήσει χορτάτο για ώρα. Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 200 γρ βρώμη
- 80 γρ κεχρί
- 110 γρ φιλέ αμυγδάλου
- 50 γρ φλούδες καρύδας
- 1 κγ αλάτι
- 150 ml μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- 3 ΚΣ λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τη βρώμη, την καρύδα, το φιλέ αμυγδάλου, το κεχρί, το αλάτι και τα ανακατεύω καλά.
- Προσθέτω το μέλι, το λάδι καρύδας και τα ενσωματώνω στα στερεά υλικά μέχρι να υγραθούν όλα.
- Ρίχνω το μείγμα σε λαδόκολλα στο ταψί (30x40εκ) και με τη ράχη του κουταλιού το απλώνω ώστε να μην έχει μεγάλο πάχος και να είναι ομοιόμορφο σχεδόν παντού (για να μην κολλάει το κουτάλι, το βρέχω με νερό).
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140°C, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά.
- Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα, το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
- Το κόβω με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια (μπουκίτσες) και το φυλάω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για να διατηρηθεί τραγανή.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 235kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 6g | Trans Fat: 1g | Sodium: 196mg | Potassium: 151mg | Fiber: 4g | Sugar: 11g | Vitamin A: 1IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 33mg | Iron: 1mg