Τούρτα με ριγκατόνι ολικής και κολοκύθα

Μοιάζει με τούρτα αλλά είναι φαγητό, τα ριγκατόνι με τον τρόπο αυτό είναι ιδανικά για σερβίρισμα.
Τα παιδιά το αγαπούν, η γλυκιά κολοκύθα τα εμπλουτίζει με λαχανικό, τα τυριά δίνουν αλμύρα, τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO υψηλής διατροφικής αξίας προσθέτουν φυτικές ίνες και το σύνολο εντυπωσιάζει χωρίς να είναι βαρύ.
Το φθινόπωρο που η κολοκύθα είναι στα καλύτερα της, τα καλέσματα ξεκινάνε και τα τραπέζια γεμίζουν, είναι η στιγμή της. Όταν θέλουμε να απέχουμε από ζωικές τροφές, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα τυριά και με vegan χωρίς πρόβλημα!
Φτιάξε τα, δημοσίευσε τη φωτογραφία τους στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Τούρτα με ριγκατόνι ολικής και κολοκύθα
Τούρτα με ριγκατόνι ολικής και κολοκύθα
5 from 1 vote
Χρόνος
Προετοιμασίας
50 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
30 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 20 Λεπ.
Πιάτο Κυρίως Πιάτο
Μερίδες 10 Μερίδες
Θερμίδες 287

Υλικά

  • 500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO
  • 1500 γρ κολοκύθα
  • 130 γρ κασέρι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κγ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 10 γρ κεφαλοτύρι

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζω 35 γρ αλάτι και ρίχνω τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύω , μειώνω την ένταση σε μέτρια και τα αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
  • Στραγγίζω και τα ανακατεύω με 2 κγ ελαιόλαδο και ¼ από το τριμμένο κασέρι.
  • Λαδώνω μια φόρμα με σούστα και τοποθετώ τα ζυμαρικά κάθετα με την τρύπα τους πάνω και κάτω.
  • Καθαρίζω την κολοκύθα, αφαιρώ τα σπόρια και την κόβω σε κυβάκια.
  • Τα βάζω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα). Ραντίζω με 1 κγ ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
  • Αφού ψηθούν και έχουν μαλακώσει, καθαρίζω τα σκόρδα και μαζί με τα κομμάτια κολοκύθας τα πολτοποιώ στον πολυκόφτη.
  • Βάζω το μείγμα σε μπολ και το ανακατεύω με το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.
  • Το απλώνω πάνω από τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO και με τη ράχη της κουτάλας πιέζω απαλά να μπει μέσα στα ζυμαρικά.
  • Πασπαλίζω από πάνω με κεφαλοτύρι και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 30 λεπτά.
  • Βγάζω, αφήνω να κρυώσει 30 λεπτά πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη MISKO

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 287kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 12g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 12mg | Sodium: 146mg | Potassium: 649mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 12885IU | Vitamin C: 14mg | Calcium: 149mg | Iron: 2mg

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram