Φτιάξε το πιο υγιεινό και νόστιμο αλλαντικό κοτόπουλο στο σπίτι, χωρίς συντηρητικά και με απίθανη γεύση! Εύκολο στην παρασκευή, με το έξτρα tip που του δίνει άρωμα και το κάνει ζουμερό, χωρίς να μοιάζει νερόβραστο!Ιδανικό για το τοστ σου, αλλά και για σαλάτες, σάντουιτς ή ακόμα και για πιατέλες με μεζέδες. Η γεύση του θα σε καταπλήξει και θα γίνει το νέο σου αγαπημένο! Μην ξεχάσεις να το συνδυάσεις με τα αγαπημένα σου λαχανικά για ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα!Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 300 γρ στήθος κοτόπουλου (χωρίς το δέρμα)
- 1 κ. γ. αλάτι
- 1/8 κ. γ. πιπέρι
- ½ κ. γ. σκόρδο σκόνη
- ½ κ. γ. κρεμμύδι σκόνη
- 1 κ. γ. πάπρικα
- 1 κ. γ. ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Κόβω το στήθος του κοτόπουλου κάθετα σε κομμάτια και τα βάζω στον πολυκόφτη μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πάπρικα και τα αλέθω καλά.
- Απλώνω μια μεμβράνη και πάνω τις βάζω κουταλιές-κουταλιές το μείγμα στη σειρά να γίνει σαν κορμός. Το συμπιέζω πολύ καλά, να μην έχει κενά ανάμεσα, και το τυλίγω σαν καραμέλα σφιχτά με τη μεμβράνη.
- Το τυλίγω από πάνω με άλλη μια μεμβράνη και κλείνω σφιχτά τις άκρες τους.
- Το βάζω σε μια κατσαρόλα, γεμίζω με νερό να καλύπτει το ρολό και το αφήνω να βράσει σε μέτρια ένταση για μια ώρα.
- Το βγάζω, αφαιρώ τις μεμβράνες, το μεταφέρω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί ή πάνω σε σχάρα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (20 λεπτά περίπου).
- Το αφήνω να κρυώσει και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβω σε λεπτές φέτες.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 20kcal | Carbohydrates: 0.2g | Protein: 3g | Fat: 1g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.1g | Monounsaturated Fat: 0.3g | Trans Fat: 0.002g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 134mg | Potassium: 60mg | Fiber: 0.1g | Sugar: 0.02g | Vitamin A: 61IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 1mg | Iron: 0.1mg