Δεν της φαίνεται πόσο εύκολη μπορεί να είναι αυτή η σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο. Λατρεμένη γιατί δεν έχει διαδικασίες, ούτε πιθανότητα αποτυχίας, σιγουράκι δηλαδή!Αν δεν έχεις ξαναφτιάξει πίτα αυτή είναι η συνταγή με την οποία πρέπει να ξεκινήσεις. Με έντονη γεύση φέτας, γίνεται αφράτη και φυσικά τελειώνει γρήγορα γιατί δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα τρώγεται…Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου! 


Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 - 2 πράσα κομμένα
 - 500 γρ σπανάκι
 - ¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
 - ¼ κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
 - ½ κ. γ. αλάτι
 - ½ κ. γ. πιπέρι
 - 1 ½ κ. γ. κάρυ
 - 250 γρ φέτα
 - 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 - 120 ml ελαιόλαδο
 - 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
 - 200 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
 - 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 1 πρέζα αλάτι
 
Οδηγίες
- Ζεσταίνω το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρω το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα.
 - Όταν μαραθούν ρίχνω το σπανάκι (αν είναι φρέσκο το έχω ζεματίσει πριν για 1 λεπτό σε βραστό νερό, αν είναι κατεψυγμένο απευθείας) και αφήνω να εξατμιστούν τελείως τα υγρά του.
 - Προσθέτω το μαϊντανό, το άνηθο, αλάτι, πιπέρι, βγάζω το τηγάνι από την εστία και αφήνω το περιεχόμενο να κρυώσει.
 - Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, ρίχνω το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύω.
 - Προσθέτω το νερό και το αλεύρι που έχω ενώσει με το αλάτι.
 - Βάζω μέσα τα κρυα χορταρικά (από το τηγάνι), το κάρυ, και 200 γρ φέτα χοντροκομμένη και ανακατεύω.
 - Το ρίχνω σε λαδωμένο και αλευρωμένο σκεύος 35x40 εκ, ισιώνοντας την επιφάνεια του.
 - Πασπαλίζω με έξτρα θρυμματισμένη φέτα, πιέζω να μπουν λίγο μέσα τα κομμάτια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου (αν χρειαστεί σκεπάζω με αλουμινόχαρτο προς το τέλος).
 - Βγάζω, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω. Τρώγεται ζεστή και κρύα!
 
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 367kcal | Carbohydrates: 26g | Protein: 14g | Fat: 24g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 13g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 99mg | Sodium: 540mg | Potassium: 499mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 6019IU | Vitamin C: 22mg | Calcium: 260mg | Iron: 4mg