Το πιο απολαυστικό κέικ του καλοκαιριού και όχι μόνο! Φουλ σοκολατένιο, πλούσιο και φρουτένιο με τα ροδάκινα να δίνουν από τη γλύκα τους και το σιρόπι τους να προσθέτει το άρωμα του σε αυτό.
Δώσε του έξτρα καλοκαιρινή διάθεση, με μια κουταλιά γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό αναμεμειγμένο με λίγο σιρόπι, πάνω σε κάθε κομμάτι. Το φρέσκο βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος λιώνει και ενώνεται με τη σοκολάτα, δημιουργώντας την απόλυτη σοκολατένια υφή, άρωμα και γεύση στο γλυκό μας.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Σοκολατένιο κέικ με ροδάκινα
Σοκολατένιο κέικ με ροδάκινα
5 from 3 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
15 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
1 Ωρ. 10 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 25 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 326

Υλικά

  • 125 γρ φρέσκο βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400 γρ ροδάκινα μισά σε κονσέρβα μικρή

Οδηγίες
 

  • Στραγγίζω τα ροδάκινα καλά, τα κόβω σε φέτες (κάθε μισό στα τέσσερα) και κρατάω το σιρόπι.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το φρέσκο βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ αγελάδος με τη σοκολάτα σε χαμηλή ένταση να λιώσουν και να ενωθούν. Το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Προσθέτω τη βανίλια και το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό κλασικό πλήρες.
  • Συνεχίζω με το σοκολατένιο μείγμα και αφού ενώσω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τα ενσωματώνω σταδιακά στο μείγμα.
  • Απλώνω λαδόκολλα στη βάση της φόρμας 24-26 εκ και βουτυρώνω - αλευρώνω τα τοιχώματα της, μεταφέρω το μείγμα σε αυτή ισιώνοντας την επιφάνεια του.
  • Απλώνω πάνω του τα κομμάτια του ροδάκινου σπειροειδώς περιμετρικά και στο κέντρο τοποθετώ ένα μισό ολόκληρο.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για 55 λεπτά περίπου.
  • Βγάζω το κέικ από το φούρνο και με ένα πινέλο το αλείφω με 50 ml από το σιρόπι.
  • Αφήνω να κρυώσει για 1 ώρα, αφαιρώ τη φόρμα και το μεταφέρω στην πιατέλα.
  • Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

ΤΙΠ:

  • Αν περισσέψουν ροδάκινα, μπορώ να τα κόψω σε κυβάκια και να τα αναμίξω στο μείγμα πριν τοποθετήσω τα υπόλοιπα στην επιφάνεια.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. 

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 326kcal | Carbohydrates: 44g | Protein: 5g | Fat: 16g | Saturated Fat: 9g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 65mg | Sodium: 106mg | Potassium: 342mg | Fiber: 2g | Sugar: 29g | Vitamin A: 445IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 110mg | Iron: 2mg