ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ

 

Σκεπαστή πίτα με πανσέτα

Το σπιτικό junk food μέσα σε 10 λεπτά! Σκεπαστή πίτα με πανσέτα, μανιτάρια και λιωμένο τυρί που μπορείς να φτιάξεις σαν επαγγελματίας στο σπίτι, με τη βοήθεια της έξυπνης τοστιέρας TEFAL OPTIGRILL+.

Με την TEFAL OPTIGRILL+ το κρέας (ή ψάρι, τοστ, κοτόπουλο) θα ψηθούν ανάλογα πως τα επιθυμείς (ψήσιμο σενιάν, μέτριο ή καλοψημένο) γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις από πάνω, ειδοποιώντας σε κάθε στάδιο με ηχητική και φωτεινή ειδοποίηση.

Έτσι όλα γίνονται πιο γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι πάντα σταθερό και εγγυημένο!
Και ο επόμενος αγώνας ή άραγμα στον καναπέ με την αγαπημένη σου ταινία, θα έχουν άλλη γεύση 😉
pita skepasti paxxi
Σκεπαστή πίτα με πανσέτα
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 3 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος20 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 1 Μερίδα
Θερμίδες: 2002kcal

Συστατικά

  • 2 χοιρινές πανσέτες
  • 2 πίτες για σουβλάκι
  • 1 κγ βούτυρο
  • 20 γρ τριμμένο γκούντα
  • λίγα μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 ΚΣ σώς
  • ¼ κρεμμύδι σε ροδέλες
  • ½ ντομάτα σε ροδέλες
  • αλάτι
  • 1 φύλλο μαρουλιού

Οδηγίες

  • Απλώνω τις πανσέτες, τους προσθέτω αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και από τις δύο πλευρές.
  • Βάζω σε λειτουργία την έξυπνη τοστιέρα TEFAL OPTIGRILL+, πατάω το κατάλληλο κουμπί, το είδος που θέλω να ψήσω (μπριζόλα), το ΟΚ και περιμένω να θερμανθεί.
  • Όταν είναι έτοιμο, με ειδοποιεί με ηχητική και φωτεινή ειδοποίηση καθώς αναβοσβήνει το μωβ φως και το ανοίγω και τοποθετώ τις πανσέτες στις αντικολλητικές πλάκες του, τις οποίες προηγουμένως έχω λιπάνει ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο (παρότι δεν είναι απαραίτητο).
  • Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω τα υπόλοιπα υλικά μου κόβοντας το κρεμμύδι και την ντομάτα καθώς δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα άλλο.
  • Επειδή θέλω τις πανσέτες μέτρια ψημένες, ακούω πρώτα την ειδοποίηση για το σενιάν (αναβοσβήνει το κίτρινο χρώμα, δεν κάνω τίποτα) και έπειτα για το μέτριο ψήσιμο (με το πορτοκαλί χρώμα). Αν θέλω πολύ καλό ψήσιμο, περιμένω την επόμενη ειδοποίηση με το κόκκινο χρώμα.
  • Λόγω της καινοτομίας της TEFAL OPTIGRILL+ με τον αισθητήρα μέτρησης πάχους, είμαι σίγουρη ότι θα έχω το αντίστοιχο ψήσιμο που θέλω κάθε φορά. Αν μια πανσέτα είναι πιο παχιά από την άλλη η έξυπνη τοστιέρα με τον αισθητήρα το αντιλαμβάνεται και προσαρμόζει ανάλογα το χρόνο ψησίματος.
  • Όταν ακούσω το ηχητικό σήμα, ανοίγω την TEFAL OPTIGRILL+, βγάζω τις πανσέτες και πατάω το κουμπί απενεργοποίησης της συσκευής για να κλείσει. Βάζω τις πανσέτες σε ένα ξύλο κοπής, τις αφήνω 5 λεπτά να ξεκουραστούν και έπειτα τις κόβω σε οριζόντια κομμάτια.
  • Ετοιμάζω τη μια πίτα απλώνοντας πάνω της λίγο βούτυρο, την αναποδογυρίζω και προσθέτω το τυρί, την πανσέτα, τα μανιτάρια και λίγες ροδέλες κρεμμυδιού.
  • Σκεπάζω με την άλλη πίτα, αλείφω όμοια βούτυρο από πάνω και τοποθετώ τη σκεπαστή πάλι στην TEFAL OPTIGRILL+, αφού έχω επιλέξει αυτή τη φορά κατά την προθέρμανση την ένδειξη για τοστ.
  • Δεν χρειάζεται να κάνω κάτι όσο ψήνεται, μπορώ να φτιάξω μια σαλάτα για να συνοδεύσω την πίτα ωστόσο. Περιμένω την δεύτερη ηχητική ειδοποίηση, για μέτριο ψήσιμο ξανά.
  • Μόλις ετοιμαστεί η πίτα, την βγάζω από την TEFAL OPTIGRILL+, πατάω το κουμπί αποσύνδεσης και κλείνω τη συσκευή. Μεταφέρω σε ένα πιάτο την πίτα, την ανοίγω, προσθέτω τις φέτες της ντομάτας, ραντίζω με λίγο αλάτι, συνεχίζω με 1 κουταλιά της σούπας από την σως, το φύλλο μαρουλιού και σκεπάζω.
  • Σερβίρω αμέσως.

Ανακάλυψε το προϊόν εδώ: https://bit.ly/2Js9Au1

    Follow την Tefal: https://bit.ly/32gNvoB

      Κάνε subscribe στην Tefal: https://bit.ly/2XS2ant

        Κάνε Like στην Tefal: https://bit.ly/2Bg3Z4s

          *Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με την TEFAL GREECE

            ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

            Διατροφικά Στοιχεία

            Calories: 2002kcal | Carbohydrates: 69g | Protein: 46g | Fat: 170g | Saturated Fat: 64g | Cholesterol: 250mg | Sodium: 903mg | Potassium: 1033mg | Fiber: 4g | Sugar: 4g | Vitamin A: 46.3% | Vitamin C: 11.5% | Calcium: 25.1% | Iron: 19.9%
            2019-10-16T22:09:32+02:0017 Οκτωβρίου 2019|Γεύματα, Πρόχειρο γεύμα - Σνακ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|