Η φρεσκάδα της φράουλας συναντά τις αφράτες μαρέγκες σε ένα δροσερό, εποχικό Semifreddo! Και το καλύτερο; Η δημιουργία του είναι παιχνιδάκι με το Thermomix® TM6! Είναι σαν να έχεις έναν προσωπικό σεφ στην κουζίνα σου, που αντικαθιστά περίπου 20 μικρο-συσκευές μαζί!
Από το ζύγισμα και το ψήσιμο έως το άλεσμα και πολλά άλλα, το Thermomix® κάνει τη μαγειρική ευχάριστη και αποτελεσματική κάθε φορά. Και με την ενσωματωμένη εφαρμογή Cookidoo®, διαθέτει περισσότερες από 97.000 συνταγές από όλο τον κόσμο, οδηγούμενες βήμα-βήμα για επιτυχία σε κάθε δημιουργία!
Με το Thermomix®, η οργάνωση των γευμάτων γίνεται παιχνιδάκι! Από τις λίστες αγορών έως την προσαρμογή των συστατικών ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων, είσαι έτοιμος να κατακτήσεις την κουζίνα σου με στυλ και άνεση!
Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Semifreddo με φράουλες και μαρέγκες
Semifreddo με φράουλες και μαρέγκες
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
15 Λεπ.
Χρόνος ψύξης 1 d
Συνολικός
Χρόνος
15 Λεπ.
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 10 Κομμάτια
Θερμίδες 307

Υλικά

  • 300 γρ. φράουλες καθαρισμένες και λίγες ακόμη για το γαρνίρισμα
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • 3 κρόκους αβγών
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας φυσικό
  • 60 γρ. μαρέγκα τραγανή, σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς, και λίγη ακόμη για το γαρνίρισμα

Οδηγίες
 

  • Καλύπτω μία μακρόστενη φόρμα ψησίματος (25 εκ. x 10 εκ. x 7 εκ.) με πλαστική μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη.
  • Βάζω 300 γρ. φράουλες και 100 γρ. ζάχαρη στον κάδο του Thermomix® TM6 και ανακατεύω για 10 δευτ./ταχύτητα 5. Μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνω στην άκρη. Καθαρίζω και στεγνώνω τον κάδο καλά.
  • Τοποθετώ ένα ξεχωριστό μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίζω μέσα τα υπόλοιπα 80 γρ. ζάχαρη. Αφήνω στην άκρη.
  • Τοποθετώ το χτυπητήρι. Βάζω τα ασπράδια και το αλάτι στον κάδο του Thermomix® TM6 και ανακατεύω, χωρίς τη μεζούρα, 2 λεπτ./70°C/ταχύτητα 3 και μαγειρεύω 2 λεπτ. 30 δευτ./70°C/ταχύτητα 3, προσθέτοντας αργά αργά 1 κουταλάκι του γλυκού τη φορά από τη ζάχαρη που κράτησα στην άκρη, μέσα από το άνοιγμα της μεζούρας. Καθαρίζω τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  • Προσθέτω τους κρόκους αβγών και μαγειρεύω, χωρίς τη μεζούρα, 1 λεπτ./70°C/ταχύτητα 3.5.* Αφαιρώ το χτυπητήρι. *Μεταφέρω στο μπολ με το μίγμα φράουλας και ζάχαρης.
  • Τοποθετώ το χτυπητήρι. Βάζω την κρέμα και τη βανίλια στον κάδο του Thermomix® TM6 και ανακατεύω, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα/ταχύτητα 3.5, παρακολουθώντας προσεκτικά να αποφύγω το υπερβολικό χτύπημα. Προσθέτω τα κομμάτια μαρέγκας στον κάδο. Μεταφέρω τη χτυπημένη κρέμα με τις μαρέγκες στο μπολ με το μίγμα φράουλας και ανακατεύω απαλά μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μίγμα, προσέχοντας να μη χαθεί ο όγκος που έχει δημιουργηθεί. Μεταφέρω το μίγμα στη μακρόστενη φόρμα και ισιώνω την επιφάνεια με τη σπάτουλα. Καλύπτω με πλαστική μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για ένα βράδυ.
  • Ξεφορμάρω το παγωτό σε μία πιατέλα σερβιρίσματος. Διακοσμώ με επιπλέον μαρέγκες και φρέσκες φράουλες και σερβίρω αμέσως.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη VORWERK GREECE

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 307kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 4g | Fat: 23g | Saturated Fat: 14g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 126mg | Sodium: 38mg | Potassium: 125mg | Fiber: 1g | Sugar: 21g | Vitamin A: 963IU | Vitamin C: 18mg | Calcium: 52mg | Iron: 0.3mg

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram