Καλύπτω μία μακρόστενη φόρμα ψησίματος (25 εκ. x 10 εκ. x 7 εκ.) με πλαστική μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη.
Βάζω 300 γρ. φράουλες και 100 γρ. ζάχαρη στον κάδο του Thermomix® TM6 και ανακατεύω για 10 δευτ./ταχύτητα 5. Μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνω στην άκρη. Καθαρίζω και στεγνώνω τον κάδο καλά.
Τοποθετώ ένα ξεχωριστό μπολ πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίζω μέσα τα υπόλοιπα 80 γρ. ζάχαρη. Αφήνω στην άκρη.
Τοποθετώ το χτυπητήρι. Βάζω τα ασπράδια και το αλάτι στον κάδο του Thermomix® TM6 και ανακατεύω, χωρίς τη μεζούρα, 2 λεπτ./70°C/ταχύτητα 3 και μαγειρεύω 2 λεπτ. 30 δευτ./70°C/ταχύτητα 3, προσθέτοντας αργά αργά 1 κουταλάκι του γλυκού τη φορά από τη ζάχαρη που κράτησα στην άκρη, μέσα από το άνοιγμα της μεζούρας. Καθαρίζω τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Προσθέτω τους κρόκους αβγών και μαγειρεύω, χωρίς τη μεζούρα, 1 λεπτ./70°C/ταχύτητα 3.5.* Αφαιρώ το χτυπητήρι. *Μεταφέρω στο μπολ με το μίγμα φράουλας και ζάχαρης.
Τοποθετώ το χτυπητήρι. Βάζω την κρέμα και τη βανίλια στον κάδο του Thermomix® TM6 και ανακατεύω, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα/ταχύτητα 3.5, παρακολουθώντας προσεκτικά να αποφύγω το υπερβολικό χτύπημα. Προσθέτω τα κομμάτια μαρέγκας στον κάδο. Μεταφέρω τη χτυπημένη κρέμα με τις μαρέγκες στο μπολ με το μίγμα φράουλας και ανακατεύω απαλά μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μίγμα, προσέχοντας να μη χαθεί ο όγκος που έχει δημιουργηθεί. Μεταφέρω το μίγμα στη μακρόστενη φόρμα και ισιώνω την επιφάνεια με τη σπάτουλα. Καλύπτω με πλαστική μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για ένα βράδυ.
Ξεφορμάρω το παγωτό σε μία πιατέλα σερβιρίσματος. Διακοσμώ με επιπλέον μαρέγκες και φρέσκες φράουλες και σερβίρω αμέσως.