Δροσιστική σαλάτα του καλοκαιριού με βελούδινη σως και τεμαχισμένα αγγουράκια που πάει με όλα. Δοκίμασέ τη ακόμα και σκέτη για ένα ελαφρύ κολατσιό, το βράδυ ή συνοδεύοντας ό,τι έχει το τραπέζι σου. Γίνεται στο λεπτό και όσο πιο κρύα είναι τόσο το καλύτερο! Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 4 μέτρια αγγούρια
- 5 ΚΣ μαγιονέζα
- 1 ΚΣ λευκό ξύδι
- 130 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 2 ΚΣ άνηθο ψιλοκομμένο
- ¼ κγ αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
Οδηγίες
- Ξεφλουδίζω τα αγγούρια και τα κόβω σε ροδέλες.
- Σε ένα μπολ βάζω το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το άνηθο και ανακατεύω καλά.
- Ρίχνω τα αγγούρια σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μείγμα του γιαουρτιού και τα ενώνω.
- Σκεπάζω γαρνίροντας με έξτρα ψιλοκομμένο άνηθο.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 114kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 3g | Fat: 9g | Saturated Fat: 1g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 6mg | Sodium: 181mg | Potassium: 255mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 176IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 49mg | Iron: 1mg