Όταν είχα πρωτοδοκιμάσει αυτή τη συνταγή σε ένα ταξίδι μου, μου άρεσε τόσο που επιστρέφοντας ήθελα να την φτιάξω κι εγώ.Τα γνώριμα δικά μας τηγανιτά αυγά μέσα σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας με πιπεριά και πολλά αρωματικά. Το saksuka ήταν μια συνταγή που χαράχτηκε στη μνήμη μου αλλά όχι στο τηγάνι!Χάρη στο TEFAL UNLIMITED, δεν φοβάμαι μην χαράξω το σκεύος με την κουτάλα καθώς ψήνω τα αυγά ενώ ταυτόχρονα χάρη στην αντικολλητική επίστρωση που διαθέτει δεν πρόκειται να κολλήσει η σάλτσα μου. Επίσης μου επιτρέπει και μια γλυκιά αμαρτία, να το απολαύσω μέσα από το ίδιο το σκεύος χωρίς να φοβάμαι ότι θα το χαράξω με μεταλλικά μαγειρικά αντικείμενα. Πραγματικά απολαμβάνω ακόμα περισσότερο τις συνταγές μου με το Tefal Unlimited καθώς πάντα επιτυγχάνεται η ιδανική γεύση και υφή χάρη στο thermosignal που μου υποδεικνύει την κατάλληλη θερμοκρασία έναρξης μαγειρέματος! Να λοιπόν άλλο ένα από τα μυστικά μου!Το τηγάνι της νέας σειράς μαγειρικών σκευών TEFAL UNLIMITED έχει την πιο ανθεκτική αντικολλητική επίστρωση με σκληρούς κρυστάλλους που ΔΕΝ χαράζεται!
Εξοπλισμός
- Τηγάνι TEFAL UNLIMITED
Υλικά
- 5 αυγά
- 1 κρεμμύδι κομμένο καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη γλυκιά πιπέρια κομμένη σε καρέ
- 2 ΚΣ πελτέ ντομάτας
- 1 καυτερή πιπέρια
- 400 γρ τριμμένες ντομάτες
- 200 γρ ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κγ κύμινο
- 1 κγ πιπεριά σε σκόνη
- 1 κγ ζάχαρη
- ½ κγ αλάτι
- ¼ κγ πιπέρι
Οδηγίες
- Βάζω το μεγάλο τηγάνι TEFAL UNLIMITED στην εστία σε μέτρια-δυνατή ένταση.
- Ζεσταίνω 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνω το σκόρδο αφήνω 1 λεπτό και προσθέτω την πιπεριά αφήνοντας να μαραθεί για 2-3 λεπτά.
- Συνεχίζω με τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύοντας να καβουρδιστεί για 2 λεπτά και έπειτα βάζω τις ντομάτες, τριμμένες και κομμένες.
- Ρίχνω τη ζάχαρη, το κύμινο, την πάπρικα, την πιπεριά σε σκόνη, το αλάτι, το πιπέρι και μια καυτερή πιπεριά.
- Ανακατεύω καλά, μειώνω την ένταση σε μέτρια και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
- Όταν έχουν εξατμιστεί τα πολλά υγρά της σάλτσας, κάνω χώρο με τη σπάτουλα και ρίχνω ένα ένα τα αυγά.
- Σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω για περίπου 7-10 λεπτά μέχρι να έχει ψηθεί το ασπράδι τους.
- Κατεβάζω το τηγάνι από την εστία, βγάζω το καπάκι και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Βάζω το TEFAL UNLIMITED στη μέση, μοιράζω πιρούνια και ψωμάκι και απολαμβάνουμε μέσα από το σκεύος!
· Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη TEFAL GREECE
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 243kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 13g | Fat: 13g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 273mg | Sodium: 680mg | Potassium: 860mg | Fiber: 5g | Sugar: 13g | Vitamin A: 2748IU | Vitamin C: 79mg | Calcium: 111mg | Iron: 4mg