ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Σαγανάκι με πικάντικο καπνιστό τόνο και πιπεριές

Τα μεζεδάκια είναι η πεμπτουσία κάθε τραπεζιού, συνοδεύουν το φαγητό, το ποτό, στέκονται ακόμα και μόνα στο τραπέζι.
Το σαγανάκι με καπνιστό τόνο και πιπεριές είναι ότι πιο γλυκό, νόστιμο και απίθανο για να ικανοποιήσει όλα τα παραπάνω. Πικάντικο αλλά και γλυκό, βουτάς το ψωμί και ψαρεύεις τις χρωματιστές μελωμένες πιπεριές με μια δόση καπνιστό τόνο και θρυμματισμένη λιωμένη φέτα διάσπαρτα. Οι λέξεις στέκονται λίγες για να περιγράψουν τη γεύση.
Ο πικάντικος καπνιστός τόνος TRATA σε αυτή τη συνταγή, προσθέτει το μπούκοβο και το αρωματισμένο φυτικό λάδι που απογειώσει το πιάτο και κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη.
Το αργό φυσικό κάπνισμα του τόνου σε ειδικό μείγμα ξύλων και χαμηλές θερμοκρασίες διασφαλίζει την ισορροπία στη γεύση του.
σαγανάκι με καπνιστό τόνο και πιπεριές
σαγανάκι με καπνιστό τόνο και πιπεριές
Εκτύπωση Συνταγής
4.67 from 3 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: Συνοδευτικά
Μερίδες: 6 Μερίδες
Θερμίδες: 175kcal

Εξοπλισμός

  • Βαθύ τηγάνι
  • Ταψί

Υλικά

  • 1 πικάντικο καπνιστό τόνο TRATA 160γρ
  • 6 χρωματιστές πιπεριές
  • 150 γρ φέτα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μισές ροδέλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 400 γρ ντομάτες αποφλοιωμένες φρέσκιες ή κονσέρβα κομμένες καρέ
  • 1 ΚΣ βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 ΚΣ ξύδι μπαλσάμικο
  • ½ κγ αλάτι

Οδηγίες

  • Βάζω τις πιπεριές πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και τις ψήνω στους 180*C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά.
  • Τις βγάζω, τις αφήνω να κρυώσουν 10 λεπτά, τις ξεφλουδίζω, αφαιρώ το κοτσάνι και τα σπόρια και τις κόβω σε λωρίδες.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι, στραγγίζω το λάδι από τον πικάντικο καπνιστό τόνο TRATA, βάζω μέτρια-δυνατή ένταση σοτάρωντας το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2 λεπτά.
  • Προσθέτω το σκόρδο και αφήνω για άλλο 1 λεπτό (διαφορετικά μπορώ να βάλω ολόκληρη τη σκελίδα να βράσω τη σάλτσα και να την αφαιρέσω στο τέλος).
  • Ρίχνω τις ντομάτες, το αλάτι, το βασιλικό, ανακατεύω και αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά σε μέτρια ένταση (αν χρειαστεί συμπληρώνω νερό).
  • Προσθέτω τις πιπεριές, το ξύδι, τον πικάντικο καπνιστό τόνο TRATA και τη φέτα που θρυμματίζω μέσα στο τηγάνι.
  • Ανακατεύω, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω για άλλα 10 λεπτά να βράσει.
  • Σερβίρω μαζί με φρέσκο ψωμί.

*Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την TRATA GREECE

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 175kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 13g | Fat: 8g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 27mg | Sodium: 575mg | Potassium: 524mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 1035IU | Vitamin C: 230mg | Calcium: 157mg | Iron: 1mg
    2020-08-13T14:02:33+03:0013 Αυγούστου 2020|Γεύματα, Θαλασσινά, Συνοδευτικά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|