Δροσιστική ροδακινάδα στο ποτήρι με παγάκια και κάνε το καλοκαίρι πιο απολαυστικό!Με φρέσκα ώριμα φρούτα φτιάξε ροδακινάδα ή βερικοκάδα με τον ίδιο τρόπο για ένα σπιτικό αναψυκτικό με λίγα μόλις υλικά.Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του και δημοσίευσε τη στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Εξοπλισμός
- Κατσαρολάκι
- Ραβδομπλέντερ
Υλικά
- 500 gr ροδάκινα
- 150 γρ ζάχαρη
- 500 ml νερό
- ½ λεμονιού το χυμό
Οδηγίες
- Πλένω καλά τα φρούτα, τα ξεφλουδίζω και τα κόβω σε κομμάτια.
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη με το νερό και τα αφήνω να βράσουν για 2 λεπτά και να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτω τα ροδάκινα και τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
- Βάζω το χυμό του λεμονιού, αφήνω για άλλα 2 λεπτά και βγάζω την κατσαρόλα από την εστία.
- Με το ραβδομπλέντερ πολτοποιώ το μείγμα.
- Το αφήνω σε δροσερό μέρος να κρυώσει ελαφρά (μην είναι βραστό) και το μεταφέρω στο μπουκάλι. Αν θέλω μπορώ να το περάσω από σουρωτήρι ώστε να απομακρυνθούν οι ίνες του φρούτου.
- Αφήνω το μπουκάλι με ανοιχτό καπάκι μέχρι να κρυώσει τελείως, το κλείνω και το αποθηκεύω στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες πριν σερβίρω.
ΤΙΠ:
- Κρατάει στο ψυγείο για μια εβδομάδα ενώ αν την αποθηκεύσουμε σε αποστειρωμένο βάζο για μήνες.
- Αν θέλω να το πολτοποιήσω στον πολυκόφτη, το αφήνω πρώτα να κρυώσει τελείως και το βάζω σε δόσεις.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 198kcal | Carbohydrates: 51g | Protein: 1g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 7mg | Potassium: 258mg | Fiber: 2g | Sugar: 48g | Vitamin A: 408IU | Vitamin C: 16mg | Calcium: 11mg | Iron: 1mg