Κρεμώδες ριζότο με γεύση μπύρας, ένα γρήγορο πλούσιο πιάτο για κάθε εποχή.Με την πικρή επίγευση που αφήνει η μπύρα, το χυλωμένο ριζότο με κρέμα τυρί και παρμεζάνα, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Απλό, νόστιμο και χορταστικό!Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 350 γρ ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο*
- 70 γρ βούτυρο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 330 ml μαύρη μπύρα
- 2 κγ αλάτι
- ¼ κγ πιπέρι
- 1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- 100 γρ κρέμα τυρί light σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω σε δυνατή ένταση το λάδι και το βούτυρο.
- Σοτάρω το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά να γίνει διάφανο, ρίχνω το ρύζι, ανακατεύω να λαδωθεί για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτω τη μπύρα, μαύρο πιπέρι, το αλάτι και αφήνω για 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Συνεχίζω βάζοντας σταδιακά το ζωμό λαχανικών μέχρι να ετοιμαστεί σχεδόν το ρύζι, να κρατάει όμως ακόμα (15 λεπτά περίπου).
- Τότε προσθέτω την κρέμα τυρί, την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύω να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά για 2 λεπτά.
- Βγάζω από την εστία, αφήνω 5 λεπτά και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΤΙΠ:
- *Ξεπλυμένο με νερό και στραγγισμένο ή αν το έχω μουλιάσει στο νερό θα ψηθεί πιο γρήγορα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 699kcal | Carbohydrates: 83g | Protein: 16g | Fat: 31g | Saturated Fat: 16g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 65mg | Sodium: 3184mg | Potassium: 249mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 1526IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 313mg | Iron: 1mg