ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ρεβίθια με μελιτζάνες, πιπεριές και φέτα

Ρεβίθια με μελιτζάνες, πιπεριές & φέτα στο φούρνο, ένα χειμωνιάτικο χορταστικό και πεντανόστιμο λαδερό φαγητό για τις κρύες μέρες.

Κοκκινιστά ρεβίθια με λαχανικά και θρυμματισμένη φέτα ΔΩΔΩΝΗ ψημένα και μελωμένα στο φούρνο. Το απόλυτο υγιεινό, μεσογειακό πιάτο με το ελαιόλαδο, το βασιλικό και τη ρίγανη να το αρωματίζουν.

Να μην ξεχνάμε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα να περιλαμβάνουμε στο γεύμα μας λαδερά φαγητά και μία όσπρια για έναν οργανισμό δυνατό.
ρεβίθια με μελιτζάνες πιπεριές και φέτα
ρεβίθια με μελιτζάνες πιπεριές και φέτα
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 2 votes
Χρόνος Προετοιμασίας40 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος45 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 25 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 8 Μερίδες
Θερμίδες: 275kcal

Εξοπλισμός

  • Πυρίμαχο ταψί 35 x 26 εκ

Συστατικά

  • 300 γρ ρεβύθια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 μελιτζάνες μεγάλες φλάσκες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κρεμμύδια κομμένα καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κγ αλάτι
  • 1/4 κγ πιπέρι
  • ½ κγ ρίγανη
  • 600 γρ ντομάτες τριμμένες
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • λίγο βασιλικό για γαρνίρισμα
  • 150 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ θρυμματισμένη

Οδηγίες

  • Βάζω τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό που τα σκεπάζει στο διπλάσιο με 1 κγ αλάτι από το προηγούμενο βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα τα ξεπλένω, τα στραγγίζω και τα βάζω σε μια χύτρα με νερό να τα σκεπάζει 2-3 εκ, σε δυνατή ένταση να βράσουν.
  • Τα αφήνω 5 λεπτά και με ένα κουτάλι απομακρύνω τον αφρό που δημιουργούν στην επιφάνεια.
  • Ρίχνω τα φύλλα δάφνης, 1ΚΣ ελαιόλαδο, 2 κγ αλάτι και ½ κγ πιπέριι, σκεπάζω τη χύτρα με το καπάκι και από τη στιγμή που σφυρίξει, βάζω τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνω 30 λεπτά (ο χρόνος ποικίλει ανάλογα την ποικιλία των ρεβυθιών).
  • Κόβω τις μελιτζάνες καρέ και τις βάζω σε ένα σουρωτίρι με 1 κγ αλάτι και τις αφήνω για 30 λεπτά να κατεβάσουν τα υγρά τους.
  • Τις στραγγίζω, κόβω και τις πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστούνια (αφού αφαιρέσω τα σπόρια τους εσωτερικά), τα αλατοπιπερώνω, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζω στο φούρνο στους 200*C, στις αντιστάσεις, να ψηθούν για 30 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με 1 ΚΣ ελαιόλαδο σοτάρω τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά και τα σκόρδα για άλλο 1 λεπτό.
  • Προσθέτω τις ντομάτες, τα καρυκεύματα (1/2 κγ αλάτι, 1/8 κγ πιπέρι, ½ κγ ρίγανη), μειώνω την ένταση ίσα να βράζει η σάλτσα και αφήνω για 20 λεπτά.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος στραγγίζω μέσα τα ρεβίθια (κρατώντας λίγο από το ζουμί τους), τις μελιτζάνες με τις πιπεριές και από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και τα ανακατεύω τα όλα μαζί.
  • Προσθέτω 1-2 ΚΣ από το ζουμί των ρεβιθιών (ανάλογα πόσο ζουμερή είναι η σάλτσα ντομάτας) και σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνω στις αντιστάσεις, στους 200*C για 30 λεπτά.
  • Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο θρυμματίζω τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ από πάνω και ψήνω χωρίς σκέπασμα για 10-15 λεπτά (να μαλακώσει λίγο η φέτα).
  • Βγάζω από το φούρνο, αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει, γαρνίρω με φρέσκο βασιλικό και σερβίρω αμέσως με φρέσκο ψωμί.

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 275kcal | Carbohydrates: 37g | Protein: 12g | Fat: 10g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 17mg | Sodium: 682mg | Potassium: 824mg | Fiber: 11g | Sugar: 12g | Vitamin A: 830IU | Vitamin C: 21mg | Calcium: 158mg | Iron: 3mg
    2020-01-28T11:48:15+03:0028 Ιανουαρίου 2020|Γεύματα, Λαχανικά, Όσπρια, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|