Σου αρέσουν τα σάντουιτς; Αν τα έχεις εσύ ή κάποιος από την οικογένεια στην καθημερινότητα του, τότε με αυτή τη συνταγή με ψωμάκια για σάντουιτς θα μπορέσεις να τα φτιάξεις αφράτα και εύκολα.
Το ψωμί είναι το βασικό υλικό για ένα καλό και νόστιμο σάντουιτς που θα σε κάνει να μην θέλεις να τελειώσει. Έτσι, μπορείς να τα γεμίσεις με ότι σου αρέσει!
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Ψωμάκια για σάντουιτς
Ψωμάκια για σάντουιτς
4.63 from 8 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
30 Λεπ.
Χρόνος αναμονής 2 Ωρ. 10 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ.
Πιάτο Ψωμιά
Μερίδες 10 Κομμάτια
Θερμίδες 292

Υλικά

  • 55 ml γάλα χλιαρό
  • 240 ml νερό χλιαρό
  • 30 γρ (2 κ.σ.) ζάχαρη
  • 9 γρ (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 630 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 45 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μικρό αυγό για επάλειψη

Οδηγίες
 

  • Στο μπολ της κουζινομηχανής ρίχνω το γάλα, το νερό και μέσα τους διαλύω τη ζάχαρη και τη μαγιά.
  • Προσθέτω 2 κ.σ. αλεύρι, ανακατεύω με το σύρμα και αφήνω για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Συνεχίζω με το αυγό και το αλάτι.
  • Ρίχνω σε δόσεις το αλεύρι και όταν αρχίσει να σφίγγει το μείγμα το βάζω στην κουζινομηχανή με το γάντζο.
  • Τελευταίο βάζω το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και συνεχίζω το ζύμωμα για άλλα 7 λεπτά*.
  • Λαδώνω λίγο ένα μπολ βάζω τη ζύμη, την αλείφω κι αυτή με λίγο λάδι, σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιάσει τον όγκο της (δύο ώρες περίπου)**.
  • Την ξεφουσκώνω, τη ζυμώνω ελαφρά και παίρνω χούφτες από τη ζύμη (σε μέγεθος βερίκοκου) τα πλάθω σε μπαλίτσες.
  • Τα πιέζω με τα χέρια μου να ανοίξουν, τα τυλίγω σε ρολό και πιέζω καλά την άκρη να κολλήσει.
  • Τα τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω, σκεπάζω και τα αφήνω για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
  • Τα αλείφω με ένα μικρό χτυπημένο αυγό με 1 κ.σ. νερό,και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, βάζοντας στον πάτο του φούρνου ένα πυρίμαχο μπολ με νερό και ψήνω για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
  • Τα αφήνω να κρυώσουν πριν τα δοκιμάσω.***

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • *Αν ζυμώσω με το χέρι θα χρειαστούν 10 λεπτά.
  • **Ανάβω το φούρνο στις αντιστάσεις στους 30°C, για 2 λεπτά ίσα να ζεσταθεί, κλείνω το φούρνο, βάζω μόνο το φως να ανάβει και βάζω εκεί τον κάδο σκεπασμένο για να φουσκώσει.
  • ***Αφού κρυώσουν μπορώ να τα τυλίξω πρώτα με μεμβράνη ένα-ένα, και μετά σε zip σακούλα πολλά μαζί και να τα αποθηκεύσω στην κατάψυξη.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 292kcal | Carbohydrates: 52g | Protein: 8g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 43mg | Sodium: 163mg | Potassium: 98mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 169IU | Vitamin C: 0.003mg | Calcium: 24mg | Iron: 3mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram