Μια σούπα απόλαυση, με την ιδιαιτερότητα της ψητής ντομάτας που βγάζει έντονα την ψητή γεύση της και το κατσικίσιο τυρί να δημιουργούν ένα γεύμα έκπληξη.Πολύ χορταστική, πλούσια σούπα με ξεχωριστό άρωμα που δεν χρειάζεται πολύ κόπο ούτε ειδικές ικανότητες στην κουζίνα για να πετύχει αφού τα περισσότερα τα κάνει ο φούρνος.Η μεστή γεύση της οφείλεται στο κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ που μπορεί να αντικατασταθεί και με φέτα ΔΩΔΩΝΗ, προσθέτοντας την απόλυτη γεύση του.Φτιάξε τη, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Εξοπλισμός
- Πολυκόφτης ή ραβδομπλέντερ
- Ταψί
- Κατσαρόλα
Υλικά
- 8 μέτριες ντομάτες κομμένες
- 1 πιπεριά κομμένη
- 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ κγ πιπέρι
- ½ κγ αλάτι
- 4 ΚΣ ελαιόλαδο
- 200 γρ κατσικίσιο τυρί ή φέτα ΔΩΔΩΝΗ
- 1 κλαδί σέλινο κομμένο
- 1 κγ πάπρικα γλυκιά
- ½ κγ μπούκοβο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 ΚΣ πελτέ ντομάτα
- 3 κγ ξύδι μπαλσάμικο
- 1 κγ ρίγανη
- ½ κγ θυμάρι
Οδηγίες
- Σε ένα βαθύ ταψί ραντίζω με 1 ΚΣ ελαιόλαδο και απλώνω πάνω του τις ντομάτες (κομμένες στα 4 με το κομμένο μέρος προς τα πάνω), τις πιπεριές (όπως τις ντομάτες), την πατάτα σε κυβάκια, το κρεμμύδι (κομμένο στα 4) και τις σκελίδες του σκόρδου (ολόκληρες).
- Στη μέση βάζω ολόκληρο ένα κομμάτι κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ, τα ραντίζω με ελαιόλαδο, ¼ κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι και τα ανακατεύω καλά.
- Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζω το ταψί από το φούρνο και μεταφέρω το μείγμα από το ταψί (μαζί με τα υγρά του) σε μια βαθιά κατσαρόλα (που μπαίνει στο φούρνο) ή γάστρα.
- Προσθέτω το σέλινο, την πάπρικα, το μπούκοβο, το μπαλσάμικο, τη ρίγανη, το θυμάρι, ¼ κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι και το ζωμό λαχανικών (βραστό).
- Τα πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ (ή προσεκτικά στο μπλέντερ) και αφού σε ένα μπολάκι με 2 ΚΣ νερό διαλύσω τον πελτέ το ρίχνω κι αυτό στην κατσαρόλα ενσωματώνοντας το.
- Βάζω το σκεύος στο φούρνο, στην κατώτερη σχάρα, στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 20 λεπτά.
- Βγάζω και σερβίρω γαρνίροντας με ένα κλωνάρι σέλινου και ραντίζοντας λίγο μπαλσάμικο σπειροειδώς από πάνω.
Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 167kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 6g | Fat: 13g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 12mg | Sodium: 746mg | Potassium: 346mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 1707IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 56mg | Iron: 1mg