ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ψαρονέφρι λεμονάτο με μανιτάρια

Γρήγορο ψαρονέφρι λεμονάτο τηγανητό, για τις ζεστές μέρες, ελαφρύ.
Μπορεί να συνοδεύσει σαν κυρίως το ρύζι ή τα ζυμαρικά και σαν μεζές να σταθεί στη μέση στο τραπέζι. Ζουμερό, μαλακό με το λεμονάτο, βελούδινο άρωμα της σάλτσας, την κάπαρη και τα μανιτάρια.
Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του και δημοσίευσε τη στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP
ψαρονέφρι λεμονάτο με μανιτάρια
ψαρονέφρι λεμονάτο με μανιτάρια
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 3 votes
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος40 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως γεύμα
Μερίδες: 4 Μερίδες
Θερμίδες: 293kcal

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Σουρωτήρι
  • μεγάλο τηγάνι

Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι 500γρ (χοιρινό φιλέτο)
  • 500 γρ μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 ΚΣ βούτυρο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού
  • 1 ½ 40 ml λεμονιού το χυμό
  • ½ κγ τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 2 ΚΣ κάπαρη ξεπλυμένη
  • ½ κγ αλάτι
  • 1/8 κγ πιπέρι
  • 2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Αφήνω για 30 λεπτά το κρέας εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Το ταμπονάρω με απορροφητικό χαρτί και το κόβω σε φέτες πάχους 1,5 εκ. Κάθε φέτα την κόβω ξανά σε 2-3 λωρίδες.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με ½ κγ αλάτι και 1/8 κγ πιπέρι.
  • Ρίχνω μέσα στο μείγμα το κρέας σε δόσεις, ανακατεύω να καλυφθούν καλά τα κομμάτια με το αλεύρι και τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, τα τινάζω να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνω σε μέτρια-δυνατή ένταση 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω τα μανιτάρια. Τα αφήνω να μαλακώσουν, να εξατμιστούν τα υγρά τους και τα βγάζω σε ένα πιάτο.
  • Καθαρίζω το τηγάνι και στο ίδιο ζεσταίνω 1 ΣΚ ελαιόλαδο με 1ΚΣ βούτυρο και σοτάρω το ψαρονέφρι που ρίχνω σε δόσεις (ώστε να καλυφθεί ο πάτος του σκεύους).
  • Χρειάζεται 1-1,5 λεπτό η κάθε πλευρά, τα βγάζω σε ένα πιάτο και συνεχίζω αλευρώνοντας και τηγανίζοντας τα υπόλοιπα.
  • Όταν ετοιμαστεί η τελευταία δόση, ρίχνω στο τηγάνι και το κρέας που είναι τηγανισμένο και τα σβήνω με το κρασί, αφήνοντας 5 λεπτά να εξατμιστεί.
  • Προσθέτω τα μανιτάρια, το τζίντζερ, το ζωμό και τα αφήνω να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  • Ρίχνω το χυμό του λεμονιού, την κάπαρη, ανακατεύω αφήνω για άλλα 2 λεπτά και βγάζω από την εστία.
  • Γαρνίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρω μαζί με ρύζι ή ζυμαρικά.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 293kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 30g | Fat: 15g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 89mg | Sodium: 783mg | Potassium: 987mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 249IU | Vitamin C: 14mg | Calcium: 18mg | Iron: 2mg
2020-07-28T14:04:35+03:0028 Ιουλίου 2020|Γεύματα, Κρέας, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|