Τραγανό απ’ έξω, μελωμένο και λαχταριστό από μέσα! Το πουγκί μελιτζάνας κλείνει μέσα του όλη τη νοστιμιά του καλοκαιριού. Μελωμένη μελιτζάνα, ζουμερή ντομάτα και λιωμένη μοτσαρέλα σε στρώσεις που λιώνουν στο στόμα. Το τέλειο για ορεκτικό για το τραπέζι σου! Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 12 φύλλα κρούστας
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
- 3 μεγάλες ντομάτες
- 3 μεγάλες μπάλες μοτσαρέλας (350 γρ)
- 30 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- πιπέρι
Οδηγίες
- Κόβω τη μελιτζάνα σε ροδέλες πάχους 1 εκ τις βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, τις ραντίσω με ελαιόλαδο, πασπαλίζω με ½ κ.γ. αλάτι και 1/8 κ.γ. πιπέρι και επαναλαμβάνω το ίδιο και από την άλλη πλευρά.
- Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ανοίγω ένα φύλλο κρούστας, αλείφω το μισό με ελαιόλαδο, το διπλώνω στα δύο και επαναλαμβάνω το ίδιο σε άλλο ένα φύλλο.
- Βάζω κάθετα το ένα φύλλο με το άλλο (δηλ. το ένα οριζόντια και το άλλο κάθετα, σαν σταυρό) και στο κέντρο τοποθετώ μια φέτα μελιτζάνας, μια φέτα ντομάτας, την αλατίζω, μια φέτα μοτσαρέλας και επαναλαμβάνω τις στρώσεις άλλη μια φορά μελιτζάνα-ντομάτα-μοτσαρέλα.
- Κλείνω τις στρώσεις γύρω-γύρω με το φύλλο κρούστας σαν πουγκί και το στερεώνω με ένα βαμβακερό σχοινί.
- Αλείφω το πουγκί με ελαιόλαδο, τόσο εξωτερικά όσο και τα φύλλα στο πάνω μέρος που ανοίγουν.
- Φτιάχνω όμοια και τα υπόλοιπα, συνολικά βγαίνουν 6 κομμάτια.
- Τα βάζω στο ταψί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
- Βγάζω και τα σερβίρω.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 359kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 17g | Fat: 20g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 46mg | Sodium: 554mg | Potassium: 393mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 924IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 312mg | Iron: 2mg