Αέρινα, αφράτα pop-overs με το Νο1 φρούτο της άνοιξης, τις φράουλες.
Κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα και το γεμίζει με άρωμα καστανού βουτύρου, τραγανή αρωματισμένη με λεμόνι ζάχαρη και τη γλύκα της φρέσκιας φράουλας. Ιδιαίτερα για να συνοδεύσουν τον απογευματινό σου καφέ με τον καλύτερο τρόπο.
Φτιάξε τη, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Το βιβλίο μου «ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ» μπορείς να το παραγγείλεις στο PAXXISHOP όπου θα βρεις και πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ.
Ατομικά γλυκά με φράουλες pop overs
Ατομικά γλυκά με φράουλες pop overs
1 from 2 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
20 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
50 Λεπ.
Πιάτο ΓΛΥΚΟ
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 194

Υλικά

  • 215 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 360 ml γάλα πλήρες
  • 1 ΚΣ βούτυρο λιωμένο
  • ½ κγ αλάτι

Για γαρνίρισμα:

  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 150 γρ μαρμελάδα φράουλα
  • 1 ΚΣ λικέρ
  • Λίγες φρέσκες φράουλες τεμαχισμένες για γαρνίρισμα
  • Βούτυρο για επάλειψη

Οδηγίες
 

  • Στο μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
  • Προσθέτω το γάλα, 1 ΚΣ βούτυρο λιωμένο και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ενώνω το αλεύρι με το αλάτι και τα ρίχνω στο μείγμα και ανακατεύω μέχρι να γίνει λεία η υφή του.
  • Στο ταψί με τις θήκες των cupcakes βάζω από ένα μικρό κυβάκι βούτυρο σε κάθε μια και το βάζω στο φούρνο στους 230°C, στις αντιστάσεις, για 2 λεπτά να λιώσει.
  • Βγάζω το ταψί από το φούρνο και με ένα πινέλο αλείφω το βούτυρο σε κάθε θήκη (όσο περισσεύει το αφήνω).
  • Γεμίζω τις θήκες κατά τα 2/3 τους με το μείγμα και τα ψήνω στην ίδια θερμοκρασία για 18-20 λεπτά.
  • Όσο ψήνονται βάζω σε ένα κατσαρολάκι 50 γρ βούτυρο, το αφήνω να λιώσει και να πάρει καφέ καστανό χρώμα. Το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολάκι βάζω την ζάχαρη με το ξύσμα του λεμονιού και τα ανακατεύω.
  • Σε άλλο μπολάκι ενώνω τη μαρμελάδα με το λικέρ.
  • Όταν ψηθούν τα pop overs τα βγάζω από το φούρνο (θα ξεφουσκώσουν), τα αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βγάζω από το ταψί.
  • Ένα- ένα τα βουτάω πρώτα από το καστανό βούτυρο και έπειτα από την αρωματισμένη ζάχαρη (να κολλήσει) και τα βάζω στην πιατέλα. Απλώνω πάνω τους από 1-2 κγ μαρμελάδα με λίγες κομμένες φράουλες, πασπαλίζω με λίγη έξτρα ζάχαρη και σερβίρω.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 194kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 4g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 168mg | Potassium: 87mg | Fiber: 1g | Sugar: 12g | Vitamin A: 242IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 47mg | Iron: 1mg