Τα παραδοσιακά τηγανόψωμα είναι η απόλυτη λιχουδιά, με τραγανό εξωτερικό και μαλακή, αφράτη ζύμη που κρύβει μέσα της λιωμένη, αλμυρή φέτα.
Είναι η γεύση που ξυπνά αναμνήσεις και δεν μπορείς να σταματήσεις στην πρώτη μπουκιά! Αυτή η απλή αλλά ακαταμάχητη συνταγή αποδεικνύει πως τα πιο απλά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν το απόλυτο γευστικό θαύμα.
Ετοιμάσου να απολαύσεις αυτά τα λαχταριστά τηγανόψωμα που τρώγονται ζεστά και κρύα και μοσχοβολάνε παράδοση! Είναι αδύνατο να σταματήσεις στο ένα!
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Παραδοσιακά τηγανόψωμα με φέτα
Παραδοσιακά τηγανόψωμα με φέτα
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
55 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
1 Ώρα
Χρόνος αναμονής 2 Ώρες
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα 55 Λεπτά
Πιάτο Πίτες
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 260

Υλικά

  • 300 ml νερό χλιαρό
  • 8 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ φέτα
  • Λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες
 

  • Στο μπολ ρίχνω το νερό και μέσα του διαλύω τη μαγιά. Αφήνω σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια).
  • Προσθέτω το ξύδι, το ελαιόλαδο και αφού ενώσω το αλεύρι με το αλάτι τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα (όσο το μείγμα είναι αραιό αναδεύω με σύρμα χειρός ενώ όταν σφίξει συνεχίζω με τα χέρια).
  • Ζυμώνω για 10 λεπτά (αν χρησιμοποιήσω κουζινομηχανή ζυμώνω για 7 λεπτά) να γίνει μια ελαστική ζύμη, ραντίζω με λαδί το μπολ, βάζω τη ζύμη μέσα και την ραντίζω και αυτή με λίγο λάδι.
  • Σκεπάζω το μπολ, το βάζω σε ζεστό μέρος και την αφήνω για 2 ώρες περίπου, μέχρι να τριπλασιάσει τον όγκο της η ζύμη.
  • Την ξεφουσκώνω και τη ζυμώνω απαλά με τα χέρια.
  • Την πλάθω σε καρβέλι και χωρίζω σε 12 ίσα μέρη.
  • Πλάθω κάθε ένα σε μπαλίτσα, το ισιώνω σε διάμετρο 8 εκ περίπου, βάζω από 2 κ.σ. θρυμματισμένη φέτα, κλείνω περιμετρικά τη ζύμη να μπει στο εσωτερικό η γέμιση.
  • Την πλάθω πάλι σε μπαλίτσα και πιέζω να ισιώσει σε διάμετρο 8 εκ. πάλι.
  • Ένα- ένα τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και καλύπτω με πετσέτα κουζίνας μέχρι να τα φτιάξω όλα.
  • Ζεσταίνω ένα τηγάνι με 1- 1 ½ εκ λάδι, μειώνω την ένταση σε μέτρια και τηγανίζω τα ψωμάκια για περίπου 5 λεπτά κάθε πλευρά (όταν πάρει χρώμα γυρίζω από την άλλη). Τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρονται ζεστά και κρύα, σκέτα ή με μέλι.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 260kcal | Carbohydrates: 39g | Protein: 8g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 19mg | Sodium: 434mg | Potassium: 73mg | Fiber: 2g | Sugar: 0.1g | Vitamin A: 88IU | Vitamin C: 0.002mg | Calcium: 111mg | Iron: 2mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram