Δροσερή, καρυδένια παντζαροσαλάτα με το χαρακτηριστικό έντονο χρώμα της να τα συνοδεύει στο τραπέζι όλα τέλεια.Νόστιμη, γευστική και απολαυστική είναι η σαλάτα που τραβά από μόνη της όλα τα βλέμματα και όχι αδίκως.Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Υλικά
- 1 κιλό παντζάρια πλυμένα καθαρισμένα
- 2-3 ΚΣ ξύδι
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 350 γρ μαγιονέζα κανονική ή light
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- ½ κγ αλάτι
- 1/8 κγ πιπέρι
- 150 γρ χοντροκομμένα καρύδια
- λίγα έξτρα καρύδια μισά για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Πλένω τα παντζάρια, κόβω τα φύλλα και τα κοτσάνια (προσοχή φοράω γάντια γιατί βάφουν τα χέρια).
- Τα βάζω στη χύτρα μαζί με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζω για 10 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους μπορεί να χρειαστούν και περισσότερο χρόνο).
- Τα βγάζω, όσο είναι ζεστά τα ξεφλουδίζω (αφαιρείται εύκολα η φλούδα, γλιστράει) τα κόβω σε μικρά κυβάκια (καρέ) και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτω το ελαιόλαδο ανακατεύοντας τα όλα μαζί.
- Ρίχνω το ξύδι (2 ΚΣ και δοκιμάζω στο τέλος να δω αν θέλω κι άλλο), το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύω ξανά.
- Βάζω τη μαγιονέζα και την ενσωματώνω στο μείγμα.
- Συνεχίζω με το γιαούρτι και τελευταία προσθέτω τα χοντροκομμένα καρύδια.
- Σκεπάζω με καπάκι ή μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες να ενωθούν και να κρυώσουν τα υλικά.
- Σερβίρω απλώνοντας την παντζαροσαλάτα, με ένα κουτάλι λειαίνω την επιφάνεια της και γαρνίρω με λίγα καρύδια.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 405kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 6g | Fat: 38g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 16mg | Sodium: 424mg | Potassium: 426mg | Fiber: 4g | Sugar: 8g | Vitamin A: 56IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 56mg | Iron: 1mg