Palmier γλυκά, ρομαντικά και κόκκινα για να προσφέρεις του Αγίου Βαλεντίνου από το πρωί μέχρι το βραδύ!Εύκολα για να μην φας την ώρα σου στην κουζίνα, αλλά να δημιουργήσεις το κατάλληλο περιβάλλον για την γιορτή των ερωτευμένων. Ιδανικά για να συνοδεύσουν ένα αγαπησιάρικο πρωινό στο κρεβάτι, το brunch, ή για γλυκό αργότερα. Ακόμα κι αν δεν γιορτάζεις, μη σκας, φτιάξε τα και απόλαυσέ τα μόνος/η σου.Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Εξοπλισμός
- Ταψί 30x40 εκ
Υλικά
- 400 γρ φύλλο σφολιάτας (1 φύλλο)
- 120 γρ μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους
- 1 ΚΣ φιλέ αμυγδάλου
- 10 φράουλες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες) κομμένες στη μέση
- 2 κγ αποξηραμένη φράουλα
- 2 ΚΣ γάλα
- 2 κγ ζάχαρη
Οδηγίες
- Απλώνω το φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα (ή αλευρωμένη επιφάνεια και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη.
- Απλώνω σε όλη του την επιφάνεια μια λεπτή στρώση μαρμελάδας.
- Πασπαλίζω με 2 κγ αποξηραμένη φράουλα, 10 φράουλες και φιλέ αμυγδάλου.
- Τυλίγω το φύλλο από τη μικρότερη πλευρά του μέχρι το κέντρο και κάνω το ίδιο και από την απέναντι πλευρά του προς το κέντρο μέχρι να βρει το πρώτο τυλιγμένο φύλλο.
- Μεταφέρω τη σφολιάτα σε επίπεδη πλάκα/ board, την καλύπτω με μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Με νήμα (δοντιών) ή ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τη σφολιάτα σε κομμάτια πάχους 1 ½ εκ.
- Τα μεταφέρω στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας περιθώριο μεταξύ τους.
- Αλείφω τη σφολιάτα με λίγο γάλα (ή αυγό χτυπημένο με 1 ΚΣ νερό), πασπαλίζω λίγη ζάχαρη και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, στις αντιστάσεις για 12 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η σφολιάτα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 134kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 2g | Fat: 8g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 52mg | Potassium: 32mg | Fiber: 1g | Sugar: 4g | Vitamin A: 3IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 7mg | Iron: 1mg